123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Akvarellpennor

Köp akvarellpennor billigt. Vi har set av populära akvarellpennor från varumärken som Staedtler och Faber Castell med flera. Pennorna fungerar både som vanliga torra färgpennor men kan användas med vatten för skapa häftiga effekter.

1 - 4 av 4

Skapa konst med mångsidiga akvarellpennor

De mångsidiga akvarellfärgerna används flitigt av konstnärer men också av hobbyister och barn. Akvarellfärgerna briljerar med sin mångsidighet då du kan använda dem på traditionellt sätt men också skapa en akvarelliknande effekt genom att använda en fuktig pensel på färgen.

Vattenfärgspennor är välkända för sin transparens, detta visar sig ofta genom att färgerna ger dina konstverk liv och en känsla av luftighet och transparens.

En positiv egenskap pennorna har, som konstnärer drar mycket nytta av, är att de torkar fort på papper, då de är vattenbaserade. Ett snabbt sätt för konstnärer att kunna jobba effektivt.

Du kan hålla dina vattenfärgspennor vid liv enkelt genom att köpa en pennvässare att alltid ha till hands.

Akvarellpennor för barn

Akvarellpennor är ett roligt redskap för barn i alla åldrar och det finns dom som är anpassade specifikt för barn. Detta kan uppmuntra barn att utforska sin kreativa och konstnärliga sida genom att experimentera med akvarellpennor. De väldigt små barnen kan föredra att använda pennorna på traditionellt sätt medan lite äldre barn och ungdomar kan utforska att blanda och skapa effekt med en fuktig pensel.

Pennorna är enkla att använda och kräver ingen förkunskap eller tidigare erfarenhet av akvarellpennor. De ger också barnen utrymme att lära sig mer om hur de kan utveckla sin kreativitet med sin mångsidighet. Akvarellpennor för barn är ofta lite större i omkrets för att förenkla att få ett stadigt grepp om pennan.

Akvarellpennor för alla konstnärer

Många försöker ständigt att hitta hobbys och intressen. Vad är då inte bättre än att introducera akvarellpennor för dem som känner sig ha en konstnärlig sida. Någon eller några kanske hittar sin passion i att måla och rita genom att uttrycka sin kreativa sida. Där passar färgpennorna perfekt, då de fungerar att använda bara som de är men även med en fuktig pensel.

De som känner sig lite vågade och vill försöka skapa något effektfullt konstverk kan försöka sig på att blanda och få till tekniken med att blanda färgerna med hjälp av en fuktig pensel efter användning på papper. Här kan du även kombinera teknikerna, använd pennorna och göra skarpa linjer som du sedan fyller i med t.ex. färgpennor eller tuschpennor, blanda ut ifyllnaden med en pensel.

Det finns olika tekniker man kan använda sig av, för att få en annan slags effekt kan du måla, blanda ut med en pensel och sedan dutta med en svamp, detta ger lite mer effektfullt konstverk.

Vanliga frågor om akvarellpennor

Hur använder man akvarellpennor?

Du ritar som vanligt med din färgpenna och fuktar sedan en pensel av valfri sort. Du kan sedan skapa släta ytor och mjuka övergångar av färgerna. Akvarellpennornas färg är vattenlöslig och låter dig därför experimentera med färgerna endast med hjälp av en pensel.

Kan barn använda akvarellpennor?

Ja, det finns specifika akvarellpennor utformade för barn. De är oftast lite tjockare för att de ska få ett stadigt grepp samt att spetsen inte ska ta lika mycket stryk om de faller ner på golvet.

Har du frågor och funderingar? Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna.