123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Ny kategori med skärmskydd

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
Lenor!
Scrub Daddy!
Swiffer!
Zoflora!

1,75mm PETG


Vi har en helt ny 3D butik som heter 123-3D.se. Där vi säljer allt relaterat till 3D.
Vi har ett stort och varierande utbud av 3D skrivare, filament, 3D tillbehör och mycket mer.

1 - 3 av 3

Här hittar du alla våra PETG filament 1.75mm

Letar ni efter 1.75mm PETG filament till din 3D skrivare?
Då har ni kommit helt rätt. Här hittar ni alla billiga PETG filament! Vi har samlat alla 3D filament av termoplasten PETG med diametern 1.75mm på samma sida. Filamentet finns i olika färger och det är bara för er att välja de färger som ni behöver för era 3D utskrifter, så får ni era PETG filament billigt och snabbt levererat till er. Med 123ink.se så betalar du mindre men skriver ut mer!

PETG filament egenskaper
PETG filamentet är ett starkt och vattentåligt termoplast från ett av kanske de mer kända plastsorterna PET (Polyethyleen tereftalaat) men i PETG termoplasten så har man lagt till glykol (därav PET-G). Därför så är också PETG filamentet naturligt transparent och tål vatten, dessutom så är det precis som PET-flaskorna återvinningsbara. PETG är lika lätt att arbeta med som PLA men med PETG så arbetar man i lite högre temperaturer. 

Lite mer information om PETG filament
Med PETG filament så har ni en stor valmöjlighet med att skriva ut en mängd olika 3D utskrifter, då det är ett av det starkaste och ett mycket flexibelt 3D filament. Det är naturligt genomskinligt material så det används ofta som ett alternativ för plexiglas eller glas och eftersom det är vattentåligt så funkar det bra att använda 3D utskrifterna utomhus. Med PETG filament så är det valfritt att använda en uppvärmd bädd. Skrivartemperaturen för PETG ligger mellan 230°C och 250°C och ju högre temperatur du använder desto glansigare blir dina utskrifter. Utskriftshastigheten med filament PETG är hög och avger inte heller någon obehaglig lukt vid utskrifterna.

Fördelar med PETG filament
  • Enkel att använda
  • Vattentålig
  • Stark och flexibelt material (PLA filament är inte lika starkt och flexibelt)
  • Ingen uppvärmd bädd krävs (Med ABS filament så måste du använda uppvärmd bädd)
  • Avger inga obehagliga lukter vid utskrifter (ABS filament kan avge obehagliga dofter)
Nackdelar med PETG filament
  • Lite tyngre pga. högre densitet
  • Högre skrivartemperatur än t.ex. PLA
TIPS! När du beställer 1.75mm PETG filament så testa dig fram med olika temperaturer och utskriftshastigheter för att hitta bra förhållanden för materialet och dina 3D utskrifter. Tänk också på att olika färger kräver olika inställningar för att få de optimala förhållanden. Ett enkelt sätt är att använda Dymo LetraTag etikettmaskin för att göra en etikett med inställningen och fästa på spolen på 3D filamentet, så blir det lätt att komma ihåg de rätta inställningarna. Du hittar alla 3D filament och märkmaskiner till mycket bra priser på 123ink.se.
 
Har du frågor angående PETG filament, kontakta oss så hjälper vi dig.