123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink AB
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!
Svalka dig i sommar!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Kuvert

Här hittar du billiga kuvert av olika storlekar som fungerar till att skicka fakturor, brev eller inbjudningskort. Du kan även beställa billiga vadderade kuvert för att säkert kunna skicka presenter eller annat ömtåligt. Gör en enkel och smidig beställning på kuverten, du får de till ett bra pris och en snabb leverans.
 
1 - 0 av 0

Kuvert

Köp billiga kuvert av olika storlekar snabbt och enkelt

Behöver du beställa kuvert för fakturering eller kanske för att skicka ett födelsedagskort? Här hittar du dem i olika storlekar. Ska du skicka varor som behöver hanteras varsamt så har vi även vadderade och bubbelkuvert som kan skydda innehållet bättre. Här hos oss hittar du alltid billiga kuvert.

De vanligaste kuvert storlekarna

Ett praktiskt och mycket användbart format när det gäller kuvert är C4 kuverten. Den rymmer A4 papper och är väldigt praktiska när man ska skicka A4 dokument som man inte vill vika. Dessa kan med fördel användas när man ska skicka ett kontrakt, en tidning eller ett diplom. De finns i både färgerna brun och vita kuvert.

C5 kuvert är nog det vanligaste formatet idag. Om man viker ett A4 papper på mitten så blir det ett A5 papper och på så sätt får den plats i ett C5 kuvert. Dessa kan användas till det allra mesta. När man vill skicka en räkning, faktura, broschyrer, reklam eller vanliga brev. De är vanliga i färgen vit men det finns också bruna kuvert.

E65 även kallat DL kuvert passar om du vill skicka ett A65 kort. Det går även att vika ett A4 papper två gånger, så får det plats i E65 kuvertet. Dessa har många olika användningsområden. T.ex. kan de användas för att skicka vanliga brev, inbjudningskort (A65 storlek), men kan också användas av företagare för att skicka räkningar.

De klassiska C6 kuverten används oftast till att skicka brev eller vykort. I den får man plats med ett korsvikt A4 papper (A6). Det passar utmärkt till att skicka A6 vykort med dessa C6 kuvert.

Här nedan kommer en tabell över måtten för de vanligaste kuverten:
 
Kuvert Längd Bredd Papper
C4 229mm 324mm A3 - vikt 1x eller A4
C5 229mm 162mm A4 - vikt 1x eller A5
E65 220mm 110mm A4 - vikt 2x
C6 162mm 114mm A4 - vikt 2x eller A6
 

Vadderade kuvert och bubbelpåsar

De vadderade kuverten och bubbelpåsar är väldigt praktiska när man ska skicka ömtåliga saker. Insidan på de vadderade kuverten är som namnet antyder vadderade av bubbelplast och skyddar på så sätt innehållet, både från tryck och tapp skador men även från fuktskador. Utsidan på kuverten är av kraftpapper som är ett starkt papper och skyddar mot slitage. Kraftpapperet och bubbelplasten skyddar innehållet under transporten.

Olika typer av förslutning av kuvert

Det allra vanligaste förslutning av kuvert är fukthäftande. Det betyder att man försluter kuverten med hjälp av fukt. Man kan t.ex. slicka (fukta med saliv) på klaffytan av kuvertet så aktiveras limmet och man fästa klaffyta mot kuvertytan så att den blir förseglad. Men har man många kuvert att skicka så är en kuvertfuktare att föredra så behöver man inte slicka igen alla kuvert.

Det finns även peel & seal kuvert som är att föredra om man har mycket kuvert att skicka. I dessa kuvert har klaffytan en täckremsa som man drar av och sedan fäster man den självhäftande kuvertfliken mot kuvertytan. Det är enkelt och mycket praktiskt för de som dagligen skickar brev.

Användbara produkter för dig som skickar och tar emot mycket post

För dig som skickar mycket post så rekommenderar vi att man använder en etikettskrivare. Med en etikettskrivare och lämpliga etiketter kan man enkelt skriva ut adressetiketter och man sparar en hel del tid. 

För dig som tar emot brev så rekommenderar vi en snygg brevkniv, så slipper du använda fingret. Hanterar du dagligen väldigt mycket brev så är en elektrisk brevöppnare det enda rätta valet. 

Vanliga frågor om kuvert

Vart kan jag köpa billiga kuvert?

Billiga kuvert finner du lämpligast här hos oss. Vi har ett stort utbud av kuvert och vadderade kuvert i olika storlekar. Här får du alltid ett lågt pris när du beställer kuvert.

Hur stort är ett C5 kuvert?

Ett C5 kuvert är ett lika stort som ett A4 vikt på mitten eller lika stort som ett A5 papper. Längden på kuvertet är 229mm och de har en bredd på 162mm. Nuförtiden är dessa kuvert den vanligaste storleken. T.ex. räkningar brukar komma i C5 kuvert.   

Vad är C4 kuvert?

Ett C4 kuvert rymmer ett A4 papper utan att behöva vikas. De används när man behöver skicka ett eller flera A4 dokument som man inte vill vika. Exempelvis kontrakt, diplom eller betyg.

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss så hjälper vår kundservice er med era funderingar och frågor.