123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Ny kategori med skärmskydd

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
Lenor!
Scrub Daddy!
Swiffer!
Zoflora!

Ljusslingor

Köp LED ljusslingor till mycket fina priser. Vi har ett stort utbud av traditionella ljusslingor, istappsslingor, klusterslingor och mycket mer. Välj bland många olika längder och ljusfärger. Vi har ljusslingor från Star Trading, Twinkly och även våra egna kvalitativa och prisvärda LED slingor. Dekorera både utsidan och insdan av ditt hem. Beställer du innan kl 16.00 på en vardag, skickar vi din beställning redan samma dag.
1 - 0 av 0

Ljusslingor

Köp LED ljusslingor för både utomhus och inomhus

Dekorera både insidan och utsidan av ditt hem och kontor med LED ljusslingor. Skapa en mysig och trivsam belysning när det blir mörkt eller lys upp specifika delar. Vi har ljusslingor som passar alla tillfällen, årstider och platser. Välj bland en mängd olika typer av slingor, färger och längder. Oavsett behov eller funktion så har vi det.
Bläckan ger tips
TIPS!
Har du svårt att bestämma dig för vilken ljusslinga du behöver?  Se vår topplista över bästsäljande ljusslingor.

Det finns många olika typer av Ljusslingor

Beroende på vart man vill placera ljusslingorna kan man välja en som passar just för det syftet. Här nedan kan man läsa om de olika typerna och om deras funktionalitet:
  • Ljusslinga: Det är den vanligaste typen som man brukar se och kan med all enkelhet viras runt en stång, räcke eller träd. Dessa erbjuder vi i varmvit, extra varmvit, kallvit, flerfärgade och smarta ljusslingor.

  • Istappsslingor och ljusgardin: Den hängs horisontellt t.ex. längs en vägg och från den horisontella slingan hänger det ner slingor i olika längder som istappar och används främst utomhus. Ljusgardinen fungerar på samma sätt fast att slingorna är lika långa och används främst inomhus.

  • Batteridrivna ljusslingor: Till skillnad från de andra slingorna så drivs dem med batteri och har ingen elkontakt. De är perfekta att använda på ställen där man inte har eluttag.

  • Ljusslang: De har LED lamporna inne i slangen och inte utanpå som övriga slingor. Dem kan viras runt träd eller flagstång men även längs väggar och tak.

  • Länkbara ljusslingor: Med dessa ljusslingor kan man koppla ihop flera ljusslingor för att få den längd, funktionalitet och ljusfärg man vill ha.

  • Klusterslingor: De har mycket mer LED lampor per meter än andra ljusslingor. Vilket bildar ett kluster av ljus. Dem kan användas på samma sätt som vanliga slingor.

  • Micro klusterslingor: Dessa har mindre antal lampor per meter än vanliga klusterslingor men fortfarande fler än traditionella ljusslingor.

  • Ljusslingor med bollar: Dessa slingor har trådbollar som är fästa över LED lamporna och skapar ett mysigt ljus. Perfekt till barnkammaren.

  • Party ljusslingor: De har ett transparent eller färgat hölje över LED belysningen, oftast i form av en traditionell glödlampa. De är perfekta att ha som belysning i trädgården en sommarkväll.

  • Smarta ljusslingor: Twinkly ljusslingor tillhör gruppen så kallade smart lights som man kan styra via en app från telefonen. På så sätt kan man själv sätta på och stänga av belysningen och anpassa den efter egna önskemål direkt från mobilen.

Välj bland olika typer av ljusfärger på slingorna

Förutom att man kan välja olika typer av slingor kan man även välja olika ljusfärger. Det finns de som har endast en ljusfärg och det finns sådana som kan växla mellan två olika.

Extra varmvit ljusfärg: Den avger ett vitgult behagligt ljus som kan liknas med ljuset från ett stearinljus.

Varmvit ljusfärg: Den avger också ett behagligt ljus men med mindre gult ljus. Ljuset kan liknas med traditionella glödlampor.

Kallvit ljusfärg: Den avger ett ljust sken som är vitt med blå undertoner. Ljuset kan bäst liknas med dagsljus.

RGB och RGBW: RGB står för Red Green Blue och en sådan ljusslinga kan kombinera mer än 16 miljoner olika färger. W står för Warm White och förutom de flerfärgade ljusfärgerna kan man även få en vit färg som är varm.

Ljusslingor för utomhusbruk

Under den mörka tiden av året är det mycket stämningsfullt att ha ljusslingor i trädgården eller på balkongen. Beroende på vad man vill belysa kan man välja LED slingor därefter. Man kan t.ex. välja en vanlig ljusslinga om man ska ha den runt ett träd eller en istappsslinga om man ska hänga den längs en vägg. Många har även en timerfunktion så att man slipper att stänga av och sätta på dem. Man kan med hjälp av en timer spara el och endast ha den på när det är mörkt ute. Möjligheterna är oändliga för att skapa just den belysningen som du vill ha utomhus.

10 platser utomhus du kan ha ljusslingor på

Här nedan ger vi 10 tips på platser utomhus som du kan placera dina ljusslingor:
  1. Runt ett träd eller julgran
  2. Balkongräcke, altanräcke eller staket
  3. På en buske eller häck
  4. Vägg eller fasad
  5. Flaggstång
  6. Häng den mellan två träd eller stolpar
  7. På taket t.ex. längs taknocken
  8. Häng den under stuprännan
  9. Runt en dörr eller fönster
  10. Omkring farstukvisten eller trappan
Dessa platser kommer att skapa en mysig och trivsam belysning i trädgården, balkongen eller altanen.

Säkerhetsklass för ljusslinga utomhus

För att kunna använda de utomhus så måste de ha säkerhetsklassen IP44 . Det är så att inget vatten (regn), damm eller andra föremål ska kunna komma in och skapa kortslutning. Se till att den ljusslingan du beställer har det om du ska använda den utomhus.

Ljusslingor inomhus

Alla ljusslingor som går att använda utomhus går även att använda inomhus, men inte tvärtom. Det finns en del som är endast avsedda för inomhusbruk. Kontrollera alltid det innan du köper en ljusslinga så att man inte riskerar att köpa fel sort.

10 platser inomhus du kan ha ljusslingor på

Här nedan ger vi 10 tips på platser inomhus som du kan placera dina ljusslingor:
  1. Häng ljusslingor i gardinstången
  2. Dekorera bokhyllan eller ett skåp
  3. Häng dem längs en vägg
  4. Runt en dörrkarm eller fönsterkarm
  5. Använd som julgransbelysning
  6. Lägg slingan i en skål, kruka eller glasburk
  7. Dekorera inomhusväxter
  8. Runt en tavla eller affisch
  9. Omkring sänggaveln
  10. Placera dem längs med taket
Dessa platser kommer att skapa en mysig och trivsam belysning i hemmet.

Kort eller lång ljusslinga

Beroende på vart du ska placera led slingan behöver du ha en som täcker ytan. Därför är det viktigt att den belysta delen av ljusslingan är något längre än den del som du ska belysa. Tänk på att en ljusslinga som är t.ex. 12 meter oftast har en del som inte är belyst. Det är den del som har strömkabeln. Det kan variera mellan typ av slinga, varumärke och längd. Vi har ljusslingor som är från 5 meter upp till 57 meter och allt där emellan. Se till att du väljer en tillräckligt lång ljusslinga för dina behov.

Ljusslingor som julbelysning

Ljusslingor kan man använda året om men är extra atmosfäriskt under julen då det är som mörkast. Man kan klä julgranen med ljusslingor, klusterslingor eller ljusslangar. Men även ha istappsslingor som hänger från stupröret eller från balkongräcket. Det finns många sätt att skapa en spektakulär ljusshow på balkongen, altanen eller i trädgården under julen.

Andra produkter som är användbara med ljusslingor

Idag så använder vi väldigt många olika tekniska prylar och vi använder många eluttag. När man ska koppla in sina ljusslingor så är det mycket möjligt att alla eluttagen redan är upptagna. Se därför till att beställa grenuttag eler förlängningssladd så att du kan koppla in dina ljusslingor där du vill ha dem.

De batteridrivna ljusslingorna drivs så klart av batterier. Närmare bestämt AA batterier. Beställ alla AA batterier du behöver så att du klarar dig hela vintern. Kombinera ljusslingorna med juldekoration som har LED belysning för att få en riktigt trevlig julstämning där hemma. Är du efter endast utomhusbelysning så kan du finna många olika typer av belysning från vanliga LED lampor till dekorationsbelysning.
 

Vanliga frågor om ljusslingor

Hur mycket el drar en ljusslinga?

En LED ljusslinga drar mellan 1,35W till 12W beroende på längd och antal lampor. Vilket motsvarar ungefär lika mycket som en vanlig LED lampa. Jämför detta med de gamla glödlamporna som drar 25W till 75W beroende på ljuseffekten.

Vart kan man köpa billiga ljusslingor?

Vi har massor av ljusslingor till otroligt bra priser. Välj bland ljusslingor från Star Trading, Twinkly och våra egna högkvalitativa LED slingor. Vi har mängder av olika typer av ljusslingor, istappsslingor, klusterslingor och mycket fler. Du har stora valmöjligheter att hitta just den slingan som du letar efter till ett lågt pris.

Hur vet man om man kan ha ljusslingan utomhus?

Om ljusslingan har skyddsnivå IP44 eller högre så kan man ha ljusslingan utomhus. IP44 betyder att den ska klara av utomhusmiljöer med regn, snö och damm. Så att t.ex. inte regnvatten kan tränga in vid eluttaget.

Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper er gärna.