123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!
Svalka dig i sommar!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 
Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Dimbar

Dimbara LED lampor

Det finns inget mer stämningsfullt än belysning som du kan dämpa. 
Många LED lampor är dimbara, det finns dock undantag. Du kan enkelt se vilka LED lampor detta gäller genom tillägget "dimbara" i produkttiteln och "dimbara: ja" i specifikationsblocket.
 
För att dämpa LED belysning behöver du därför rätt LED lampor. Rätt dimmer är också viktigt. Det är inte varje dimmer som är lämplig och kan därför ge sämre resultat.

Användning av en olämplig dimmer (till exempel halogenlampa eller glödlampa) kan få LED lampor att blinka, förkorta deras livslängd samt ge ifrån sig ett surrande ljud. 
LED lampor är mycket ekonomiska och når därför inte minimieffekten av äldre dimmers. Välj en LED dimmer som är lämplig för en låg minimieffekt.

Typ av dimmers

Det finns två typer av dimmers som är anpassad för LED lampor: framkantsdimmer och bakkantsdimmer. Vilken av de två nämnda du behöver skiljer sig åt beroende på lampa.
Rådfråga tillverkaren och läs produktinformationen noggrant. Den nyaste och modernaste typen är bakkantsdimmern. Bakkantsdimmer överför gradvis ström och är därför bättre för LED lampans livslängd.

Dimning av 12V lampor

När du ska dimma en 12V LED lampa (till exempel en GU5.3 spot) behöver du oftast en dimbar LED driver utöver dimmern. Denna LED driver omvandlar 230V ström från ditt elnät till 12V för LED lampan.