123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink AB
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!
Svalka dig i sommar!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Dokumentförstörare

Med en bra dokumentförstörare kan man snabbt och enkelt förstöra dokument som innehåller känslig information. Hitta enkelt en dokumentförstörare som passar till ditt hem eller kontor. Beställ redan idag och se till att alla konfidentiella dokument blir säkert strimlade.
1 - 0 av 0

Dokumentförstörare

Bra dokumentförstörare för hemmabruk och kontor

Vi har ett stort sortiment av dokumentförstörare för hemmabruk, stora kontor och allt däremellan. Beroende på hur många som kommer att använda den, kan du enkelt hitta den som lämpar sig bäst. Med en dokumentförstörare eller pappersstrimlare som de även kallas så kan man strimla och förstöra papper.

 

Beroende på modell och storlek så strimlar de pappersarken till olika små storlekar. Det är väldigt användbart när man har känsliga dokument som man inte vill ska hamna i fel händer och dessutom följer man riktlinjerna för GDPR. Dokumentförstöraren kan strimla de konfidentiella dokumenten så att de inte går att läsa.  

Stor eller liten dokumentförstörare för kontor och hem

Om man ofta arbetar med fysiska dokument så är en dokumentförstörare ett värdefullt tillskott oavsett om jobbar på ett kontor eller hemifrån. En liten är mer lämplig för ett hem och en stor till ett kontor. Desto fler som använder skrivaren desto högre kapacitet rekommenderar vi. En avfallsbehållare av större mått är viktigt för ett kontor där många samsas om en pappersstrimlare. Man vill inte behöva tömma den hela tiden. En för hemmabruk behöver inte vara lika stor som en som delas av mer än 5 personer. Här nedan kommer ett måttstock för avfallsbehållare för olika storlekar av kontor.
  • Hemmabruk: upp till 15L
  • Litet till medelstort kontor: 15L -35L
  • Stort kontor: 35L och uppåt.

Säkerhetsklass på dokumentförstörare

Säkerhetsklassen på en dokumentförstörare säger hur stora strimlorna blir när man stoppar ner ett A4 papper i strimlaren. Säkerhetsklassen indikeras av bokstaven P (paper) och därefter av en siffra, där 1 är lägst och 7 är högst. P7 står för den högsta säkerhetsklassen och är därav den allra säkraste.

 

Jobbar man med ytterst känslig information (nationell säkerhet) så behöver man en av högsta säkerhetsklassen. Men för de flesta företag så räcker det med en dokumentförstörare som har säkerhetsklass P3 eller P4. Det är tillräckligt säkert om man vill strimla dokument som innehåller företagsinformation man inte vill dela som bankuppgifter och personalinformation. Utifall att man behöver förstörare dokument som innehåller mycket konfidentiell data som t.ex. finansiell eller strategisk information. Välj då en dokumentförstörare med säkerhetsklass på minst P5. Läs våran blogg om du behöver hjälp med att välja rätt dokumentförstörare.

Underhåll av dokumentförstöraren

För att säkerhetsställa högsta prestanda och ökad livslängd på din dokumentförstörare så är det viktigt med underhåll. Därför så behöver man då och då smörja skärbladen på pappersstrimlaren. Man kan antingen använda sig av smörjolja eller oljeark.

 

Smörjoljan applicerar man direkt på skärbladen och oljearken använder man precis som när man strimlar vanliga dokument. Vissa dokumentförstörare använder oljeark och andra använder smörjolja. För att se vad din använder så kan du se det på produkten på vår sida när man köper en pappersstrimmlare eller läsa det i bruksanvisningen.

 

Tips. Beställ även anpassade avfallspåsar till dokumentförstöraren. Se enkelt vilken avfallspåse som passar genom att klicka på din modell. Se även till att ha pärmar för arkivering av dina pappersdokument som du vill spara.

Vanliga frågor

Varför funkar inte dokumentförstöraren?

Kontrollera dessa tre punkter om din dokumentförstörare inte fungerar som den ska, eller om papperet har fastnat:
  • Dokumentförstöraren fungerar inte om avfallsbehållaren är full.
  • Strimla inte för många papper än vad dokumentförstöraren klarar av.
  • Skärbladen är inte tillräckligt smorda med smörjolja eller oljeark. Regelbunden smörjning löser det.

Vad kostar en dokumentförstörare?

Priset för en dokumentförstörare beror på vilken säkerhetsklass och kapacitet. En vanlig pappersstrimlare för hemmabruk eller ett mindre kontor, kostar mellan 500kr och 1000kr, beroende på storlek. Men en professionell för ett medelstort till större kontor kostar givetvis mycket mer.

Vilken storlek på dokumentförstörare behöver jag?

Storleken på en dokumentförstörare beror på hur många som kommer använda den. Om man ska använda den för hemmabruk så räcker det med en som har en avfallsbehållare på upp till 15 liter. Ett större kontor med mer än 5 användare behöver ha en kapacitet på minst 35 liter.

Har ni ytterligare frågor angående dokumentförstörare så tveka inte att kontakta oss, så hjälper vi er.