123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink AB
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!
Svalka dig i sommar!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 
Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Pappersvikt

Pappersvikt

Pappersvikten uttrycks alltid i gram per kvadratmeter (g/m²). Det betyder inte att ett A4-papper på 80g/m² väger 80 gram, utan att ett ark A0-papper (med en yta på exakt 1 kvadratmeter) väger 80 gram. Ett ark A4-papper med samma pappersvikt kommer därför att väga 5 gram.

Kopieringspapper (bläckstråle och laserskrivare)

Standard kopieringspapper har en vikt på 80 gsm (grams per square meter). Detta räcker för utskrift av enklare texter. För att skriva ut viktiga dokument eller bilder rekommenderar vi att använda lite tyngre papper. Då du använder papper som är något tjockare finns det mindre risk att det skrynklas och det håller därför sig fint längre.

De flesta skrivare kan hantera pappersvikter upp till 120 g/m2 men kontrollera alltid i din skrivarmanual först.

Fotopapper (bläckstråle och laserskrivare)

Fotopapper är specialpapper som har behandlats med en beläggning som gör att bläcket fäster ännu bättre på papperet. Detta gör att färgerna på dina foton framträder ännu bättre och att de håller längre. På grund av denna beläggning är papperet ofta något tyngre än vanligt kopieringspapper.

Pappersrullar (storformatsskrivare)

Pappersrullar är lämpliga för att skriva ut arbetsritningar, banderoller eller en serie foton efter varandra. Rullarna är främst lämpliga för storformatsskrivare.