123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Juletiketter


Hemmagjorda juletiketter att skriva ut är alltid en bra idé, samla familj och vänner och gör dina egendesignade juletiketter till dina klappar.

Julen är en tid för att pyssla och pynta, ett sätt att göra det på är att designa dina egna julklappsetiketter.

För att ge dina gåvor en liten personlig touch kan du använda juletiketter som du enkelt kan skriva ut och fästa på dina paket. Vi listar här några idéer och tips hur du kan skapa tjusiga och unika juletiketter till alla dina julklappar.

Detta behöver du för att skriva ut juletiketter

Nedan har vi listat det som du behöver för att skriva ut etiketter:
  • Redigeringsprogram som exempelvis Word.
  • Etiketter
  • Bläckstråleskrivare är att föredra då de skriver ut i färg.
Detta är tre av de saker du kan tänkas behöva när du ska skriva ut dina etiketter innan användning.
 

Skriv ut julklappsetiketter steg för steg

Beroende på vem du ska ge julklappen till kan du välja design anpassat till personen i fråga. Skriv ett rim, något internt mellan dig och personen, en dikt eller citat eller bara ett simpelt God Jul!

Alla känner sig nog lite speciella och älskade när vi får en julklapp som man lagt ner lite extra på och även gjort den lite mer personlig.

Att skriva ut etiketterna är enkelt, följ stegen nedan:

Steg 1: Storlek och form på juletiketten

Det finns ett omfattande utbud av etiketter, taggar och klistermärken som du kan enkelt skriva ut med en bläckstråleskrivare. Fundera ut din design för ditt arbete och identifiera etiketten som passar bäst för dina ändamål.
  • Julklappsetiketter i olika former och storlekar - Då kan du dra nytta av blanka klistermärkesark, som du själv kan skära till efter behov och önskan.
  • Om du ska posta en julklapp - Då är adressetiketter det optimala valet där du får en julig känsla över allt samtidigt som du får plats med namn och adress.
  • Om du föredrar runda självhäftande juletiketter - Då kommer de praktiska reklametiketterna väl till pass.
För generella tillämpningar kan du alltid välja utskrivbara universella etiketter. Dessa är mångsidiga, har en rektangulär form och finns tillgängliga i en mängd praktiska storlekar.

Steg 2: Designa julklappsetiketterna

Det finns olika sätt att designa dina etiketter. Klara mallar som du bara kan skriva ut är det simplaste sättet, dessa mallar finns på hemsidor och program på datorn.

Ett annat sätt är att använda Word, där du kan knåpa ihop din egen design på dina julklappsetiketter genom att använda verktygen under kategorin “rita”.

Många hemsidor erbjuder även gratis etiketter man kan skriva ut, exempelvis här.

Färdiga mallar för julklappsetiketter

Det är enkelt att hitta färdiga mallar om man inte vill skapa dem själv. Microsoft office har anpassningsbara mallar som man enkelt kan använda.

Dessa går även att hitta i Word. När man öppnar ett nytt dokument finns det en sökruta där man kan skriva in “etiketter” eller “juletiketter” och få fram en rad olika alternativ.

Här är en steg för steg lista hur du gör för att skriva ut juletiketter med färdiga mallar:
1. Välj den mallen som du vill ha.
2. öppna upp den i words
3. Ändra i mallen så att den passar din storlek och antal etiketter.
4. Skriv in eventuell personlig text.
5. Ladda skrivaren med etiketter
6. Skriv ut.

Med dessa 6 enkla steg kan du skriva ut färdiga juletiketter på nolltid.

Egen design för julklappsetiketter

I specifikationerna på våra etiketter hittar du nedladdningsbara mallar. Med dessa kan du enkelt designa dina egna etiketter. Infoga egna bilder, symboler och text och skapa personliga etiketter.

1. Designa hur du vill att dina etiketter ska se ut, lägg en personlig prägel på dem. Addera text, bilder eller annat motiv.
2. När du känner att du är klar med dina juletiketter är det bara att skriva ut dem. Ett tips är att använda ett lite beständigare papper, kanske även i olika färger.
3. De flesta etiketter vi har är självhäftande vilket gör det enkelt för dig att fästa dem direkt på paketet.

Det finns väldigt många olika designer du kan göra dina etiketter på, vi listar nedan lite tips på hur du kan göra. Hoppas du får några idéer för dina juletiketter.

Klassiskt julmotiv: Ett säkert kort är alltid en tomte, Rudolf med röda mulen, pepparkaksgubbe, snögubbe eller ett snötäckt hus där det lyser i fönstren.
Personligt motiv: Har du tagit några fina bilder under året? Använd dig av dem. Det kommer locka till leenden, skratt och ge er en nostalgitripp.
Personlig design: Om du är duktig på att rita eller vill låta barnen skapa design kan vi rekommendera att skapa en form, skriva ut dem och måla för hand. Det finns även program på datorn där du kan skapa en egen design eller rita.

Vi hoppas att några av dessa tips om olika designer har varit till hjälp för dig för att kunna skapa dina egna etiketter.

Steg 3: Skriva ut juletiketterna

Att tänka på när man skriver ut etiketter är framförallt att pappret läggs åt rätt håll i skrivaren. Detta så att texten/motivet kommer på rätt sida och inte på undersidan av etikettarket.

De flesta etiketterna funkar att skriva ut från både bläckstråleskrivare och laserskrivare. Dubbelkolla innan köpet att etiketterna stöder den skrivare du ska skriva ut ifrån.

De flesta etikettarken är A4 eller mindre. Du kan sedan välja hur många etiketter per ark som du önskar ha.

När du gått igenom stegen har du dina hemmagjorda juletiketter redo att användas på alla dina klappar!

Vanliga frågor om julklappsetiketter att skriva ut

Hur skriver man ut juletiketter?

Se först till att du har en skrivare och självhäftande etiketter. Följ dessa steg så kan du skriva ut juletiketter på nolltid:
  1. Välj en mall som du vill ha. Det finns färdiga mallar i t.ex. Words.
  2. Öppna upp den i words.
  3. Ändra i mallen så att den passar din storlek och antal etiketter.
  4. Skriv in eventuell personlig text.
  5. Ladda skrivaren med etiketter
  6. Skriv ut dina juletiketter.

Vilket papper ska jag använda för att skriva ut julklappsetiketter?

Det enklaste är att använda etikettark som är självhäftande. De finns i A4 och mindre storlekar och de flesta fungerar med bläckstråleskrivare och laserskrivare. Etiketterna finns i olika antal per ark. Efter utskrift är det bara att dra av etiketten och fästa den på julklappen.

Hur kan jag göra juletiketterna mer personliga?

Du kan använda dig av foton, skriva personliga hälsningar, inkludera citat som du och personen i fråga delar. Det finns färdiga mallar för juletiketter där du kan lägga till t.ex. en personlig text. Det finns även tomma mallar där du kan lägga till precis vad du vill.

Tagga oss gärna på Instagram eller mejla oss bilder på dina hemmagjorda julklappsetiketter. God Jul och Gott Nytt År!