123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Pärmar


I vårt sortiment finner du pärmar i olika modeller. Gaffelpärmar finns med färgade tygklädda träryggar i flera storlekar. Vi har även ringpärmar i plast passande för svenskhålade papper samt pärmar med två ringar för EU hålade papper, vilket är standard i hela EU. Hos oss hittar du pärmar med låga priser och snabb leverans.
1 - 0 av 0

Pärmar

Pärmar för hem och kontor och skola

I vårt sortiment finner du pärmar i olika modeller. Gaffelpärmar finns med färgade tygklädda träryggar i flera storlekar. Vi har även ringpärmar i plast passande för svenskhålade papper samt pärmar med två ringar för EU hålade papper, vilket är standard i hela EU. Hos oss hittar du pärmar med låga priser och snabb leverans.

Pärmar för hem, kontor och skola

Pärmar är användbara både i hem, på kontor och i skolor. Att sortera viktiga papper och dokument på jobbet är hjälpsamt för att hålla ordning. Även i hemmet är detta användbart, till exempel för räkningar. Hobbyark som teckningar, brev eller liknande kan sorteras i pärmar. I skolan kan elevers skolarbeten eller teckningar sättas in i pärmar. Pärmar är praktiskt även för lärare. Tillsammans med ett pärmregister passar den perfekt för att sortera viktiga papper som till exempel inlämningsuppgifter.

Då pärmarna finns i olika storlekar, tjocklekar och utföranden kan du enkelt hitta en pärm som passar just ditt ändamål.

Pärmar i olika utförande

Pärmarna öppnas åt höger, som en bok. Vissa pärmar kan du dock välja om du vill öppna från vänster sida istället. Pärmarna finns i både plast och kartong, några av dem i kartong har tygklädda träryggar. På många av pärmarna finns möjlighet att antingen skriva på ryggen eller sticka in ett kort.
Pärmarna finns även i olika bredder så du kan köpa en som rymmer olika mängd papper beroende på vad du behöver.

Det finns flera användbara tillbehör till pärmar:
  • Pärmregister kan du använda för att enkelt sortera upp dina papper i kategorier. Det finns ett register för information och flikarna har olika färger.
  • Indexflikar med klister kan sättas på kanten av papper för att märka upp kategorier eller specifika stycken. Även dessa har olika färger och det går att skriva på flikarna.
  • Plastfickor kan du lägga flera pappersark, bilder eller andra ark i. Plastfickan kan sedan sättas in i pärmen. På detta sätt kan du samla ihop flera dokument. Vill du samla en större mängd papper i en och samma ficka finns det även expanderbara plastfickor.
  • Pärmetiketter förs in i fickan på pärmens rygg. Du kan skriva valfri text på dessa.
  • Förstärkningsringar ser till att papperet inte går sönder på de ställen hålen är.
Det finns väldigt många tillbehör till din pärm som underlättar en del. Om du har dessa produkter kommer ditt användande av pärmar bli mer effektivt.

Gaffelpärmar

Gaffelpärmar är de vanligaste pärmarna i Sverige. Detta då de har fyra gafflar anpassade för triohålning, vilket är detsamma som svenskhålning, som är standard i Sverige. Gaffelpärmar har en delbar rygg för att de enkelt skall kunna öppnas. De finns i olika bredder vilket är praktiskt då du kan välja pärm efter mängd papper du vill sätta in.

Vi har pärmar med ryggbredd 40cm, 60cm samt 80cm. Pärmarna med 80cm bred rygg rymmer upp till 650 ark! I dessa kan du arkivera eller samla en större mängd papper, som till exempel kvitton och fakturor, på ett och samma ställe. Med hjälp av pärmregister kan du sortera  papperna i pärmarna enkelt. Du slipper då använda flera pärmar.

Har du endast ett mindre antal ark, som recept eller instruktioner för maskiner, kan en pärm med 40cm rygg lämpa sig väl. Den tar inte lika mycket plats på en hylla och du kan då fylla flera stycken och ställa bredvid varandra. Du kan välja olika färger för olika sorters information.
Pärmar med 60cm lämpar sig för dig som vill samla till exempel papper rörande hemmet, som avtal, försäkringar, manualer och liknande på ett ställe.

EU pärmar

EU pärmar har, till skillnad från andra pärmar, endast två ringar att fästa papperna med. I denna pärm kan inte svenskhålade papper sättas in då hålens avstånd inte är anpassade för måtten. Däremot passar den perfekt för papper hålade med standardmått för EU.


I Sverige är det vanligt att använda ett 4 hålssystem kallat triohålning. Svenskhålade papper är de vanligaste hos de flesta företag, skolor och privatpersoner i Sverige.
Säkerställ att du beställer rätt pärm för dina papper/plastfickor och tvärtom. Hålslagare för EU hålning finns att köpa om du har pärmar för EU hål och vill sätta in dina ohålade papper och dokument.

Ringpärmar

Ringpärmar har en enklare och nättare utformning med smalare rygg än de klassiska gaffelpärmarna. De är i hårdplast och kan vara praktiska om du inte behöver samla en större mängd ark i dem, samt om du skall bära dem med dig.

Produkter passande för pärmar

Vi har flerta produkter passande för pärmar. Utöver indexflikar, pärmregister och plastfickor finner du andra användbara produkter.
Vi har hålade papper som du kan sätta in direkt i din pärm och vi har även ohålade papper som du själv kan göra hål i. Hålen kan anpassas efter den pärm du har. Använd hålslag för två hål eller triohål (svenskhål).
Märkpennor är användbara för att skriva på pärmen eller på pappret som stoppas in i plastfickan på pärmryggen. Du kan även använda den för att skriva i pärmregister eller på indexflikar.
 

Vanliga frågor om pärmar

Vart kan jag köpa pärmar?

Hos oss kan du köpa pärmar för olika ändamål. Du finner ett stort och varierat utbud av pärmar i olika färger och material samt i olika utformning anpassade för flera typer av hålade papper. Bland våra kontorsmaterial finns pärmar. 

Vad är EU pärmar?

Pärmen har två ringar vilket är standard i hela EU. Andra pärmar har fyra ringar eller gafflar, anpassade för svenskhålade papper. Mellanrummet mellan ringarna i EU pärmar skiljer sig från andra pärmar och lämpar sig därför endast för papper och plastfickor med 2 hål i mått enligt EU standarden.

Vad betyder triohålning?

Triohålning kommer från ”Triopärmen” viket är namnet som tillverkaren fick patent på i slutet av 1800-talet. Denna typ av gaffelpärm har sedan blivit standard i Sverige. Triohålning kommer från den hålplacering som är anpassad till Triopärmen. Triohålning är, trots sitt namn, fyra hål. Alla hålslag som gör fyra hål har inte samma mått så var säker på att du väljer rätt hålslag.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.