123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Färgpennor

Köp fina färgpennor billigt. Vi har ett stort utbud av färgpennor för barn och vuxna för att färglägga och rita med. Pennorna kommer från välkända varumärken som Staedtler, Bruynzeel och Faber Castell med flera. Färgpennorna säljs som set och innehåller flertalet olika färger, allt från 6 till 72 pennor per set. Beställ innan kl 16.00 på en vardag och vi skickar din beställning redan samma dag.
1 - 0 av 0

Färgpennor

Beställ färgpennor i set

Färgpennor fungerar som verktyg för både konstnärligt bruk och hobbysyfte, de är mångsidiga, lätta att använda och passar för alla åldrar.

Du beställer färgpennorna i set, i en smart förvaring som gör det enkelt för dig att alltid ha med dem, även på resa eller bara i väskan. Pennorna av trä kräver inte mycket underhållning, vilket gör dem lätta att använda vart du än är. Ett tips är att alltid ha en pennvässare till hands när du behöver snygga till udden lite.

Beroende på vad det är du ska skapa för konst kan det vara bra att veta, att pennorna kommer i olika utföranden, såsom vattenlösliga och oljebaserade. Pennorna är färgstarka och ger dig en jämn applikation på pappret, så att du kan skapa levande konstverk.
Bläckan ger tips
TIPS!
Skriv ut våra målarbilder och färglägg dem med dina färgpennor.
Beställ dina färgpennor billigt redan nu och börja utforska din kreativa sida!

Färgpennor för barn

Färgpennorna finns specifikt utformade för barn, som är lätta att vässa. Pennorna har ofta en större diameter vilket gör dem greppvänliga för barnen. De har också en mjukare markör vilket gör att du inte behöver trycka lika hårt med pennan för att få färg. Då pennan har en större diameter gör det udden tåligare och går inte lika lätt sönder om den faller på golvet och de tål lite mer stryk.

Bruynzeel och Staedtler har färgpennor anpassade för barn, som också är giftfria, om de skulle ha dem i munnen.

Olika typer av färgpennor

Färgpennorna finns i olika typer, beroende på vad man ska använda dem till. I stycket nedan finner du lite information om några av de olika typer som finns:

Akvarellpennor:

Det som skiljer sig från vanliga färgpennor och akvarellpennor är att akvarellpennornas kärna löses upp när den kommer i kontakt med vatten. Du kan använda dom som vanligt men du kan även använda en fuktig pensel på färgen för att skapa en akvarelliknande effekt. När färgen kommer i kontakt med vatten kan du blanda annat blanda dom och göra mjuka övergångar likt en akvarellmålning.

Genom att använda dig av pennorna som de är och lösa upp dem med vatten kan du skapa olika effekter och experimentera med ditt konstverk.

Akvarellpennor är väldigt vanliga för konstnärer men det krävs ingen förkunskap så de kan även användas i hobbysyfte.

Oljebaserade färgpennor:

De oljebaserade färgpennorna används av både konstnärer och hobbyister. De har en krämig konsistens och är mjuka, detta gör det enkelt för dig att blanda och skugga färgerna. Detta gör dem väldigt användbara för konstnärer, deras mångsidighet ger dig möjlighet att skapa realistisk och detaljerad konst.

Oljebaserade färgpennor har en fin pigmentering och är kända för att vara väldigt hållbara och motståndskraftiga mot att blekas med tiden.

Pastellfärgpennor:

Pastellfärgpennor är uppbyggda på samma sätt som oljebaserade färgpennor, det som skiljer dom åt är färgerna. Denna typ har färger i pastell och ger dig stora möjligheter att experimentera med en annan sorts färg än de vanliga standardfärgerna.

Färgpennor black edition:

Black edition-seten är helt enkelt vanliga färgpennor men de är gjorda av ett kvalitativt svart trä, vilket får dem att kännas lite lyxigare. De är oljebaserade och finns i de vanliga nyanserna, det är alltså endast träet som skiljer sig åt.

Detta är några av de typerna som vi har, välj och vraka i vårt stora sortiment och hitta dina favoritpennor. Leta fram din kreativa sida och börja skapa konst med dina nya färgpennor.

Färgpennor för vuxna

Färgpennor är inte bara till för barn, många vuxna använder sig av färgpennor för att exempelvis skapa professionella och detaljrika konstverk men du kan även använda dem för att utforska din kreativitet.

Färgpennorna är mångsidiga, vilket ger dig utrymme att experimentera med effekter, skuggningar och detaljer.

Många finner färgläggning harmoniskt och görs ibland för att minska stress och dylikt. Färgpennorna kommer då bra till hand.

Andra produkter du också kan vara intresserad av

Vanliga frågor om färgpennor

Vilken färgpenna för mandalas?

Du kan använda dig av de flesta färgpennorna, lite beroende på hur du önskar att resultatet ska bli. Färgpennor med mjuka kärnor är populärt så att du får till de små detaljerna och det skapar en krämig färg. Akvarellfärgpennor är ett alternativ om du önskar få lite fina övergångar och ge dig möjlighet att blanda dina färger.

Lek med färgerna och använd dig av pastellfärger, för att uppnå ett lite mer effektfullt resultat. Det viktigaste är att du har färgpennor med fin spets då mandala ofta är detaljrikt och smått.

Vad är färgpennor gjorda av?

Det vanligaste är att färgpennornas kärna är gjord av färgpigment och bindemedel, när man kombinerar dessa två bildas den färgrika udden. Bindemedlet som man använder sig av innehåller vaxer, oljor och hartser. Färgpennornas hölje gjort av trä, vilket gör att de fungerar som vanliga blyertspennor. När de börjar bli lite trubbiga kan du bara vässa dom i en vanlig pennvässare.

Vart kan jag köpa billiga färgpennor?

Hos oss kan du köpa billiga och färgstarka färgpennor. Vi har ett stort utbud av set med färgpennor till både barn och vuxna. Du finner dem till ett bra pris och med snabb leverans. Köp redan idag och börja skapa konst. Köp dina färgpennor idag och sätt i gång med olika projekt av konst!

Tveka inte på att kontakta oss om du har några övriga frågor eller funderingar, så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.