123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink AB
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!
Svalka dig i sommar!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Nätverkskablar


 Vi erbjuder er olika typer av nätverkskablar till riktigt fina priser! Vi har Cat 5e och Cat 6 nätverkskablar i många olika längder och dessutom finns de i olika färger. Välj enkelt den kabeln som passar just dina behov.
1 - 0 av 0

Nätverkskablar

Här hittar du billiga nätverkskablar till både hem och kontor

Vi har nätverkskablar till både hem och kontor till riktigt fina priser. Vi har olika nätverkskablar som stöder olika hastigheter och längder, allt beroende på vad du är ute efter. Oavsett om det är för att koppla kabeln till en nätverksskrivare, dator, router eller till en patchpanel. Här hittar du den nätverkskabel du söker efter och alltid till ett lågt pris!

Cat 5e och Cat 6 nätverkskablar
De är två Ethernet kablar där Cat 5e och Cat 6 beskriver hastigheten och bandbredden. Cat 6 är en uppdaterad version av Cat 5e och har en snabbare hastighet än föregångaren. Dock så används Cat 5e kabeln fortfarande i hem och har en hastighet som räcker gott och väl till de mer vardagliga, medans Cat 6 är vanligare i arbetssammanhang så som på kontor eller när man behöver snabbare hastigheter. Här nedan är en jämförelse mellan Cat 5e och Cat 6: 
Cat 5e kabel: Cat 6 kabel:
  • Hastighet på upp till 1Gb/s.
  • Hastighet på upp till 2,5Gb/s med Fast Ethernet.
  • Bandbredden är på 100MHz.
  • Hastighet på upp till 5Gb/s
  • Hastighet på upp till 2,5Gb/s med Fast Ethernet.
  • Bandbredden är på 250MHz

Vad är en UTP kabel?
En UTP kabel är en Unshielded Twisted Pair kabel och är den vanligaste typen av nätverkskabel. UTP kabeln är en oskärmad kabel som är billigare och kan användas med all enkelhet i både hem och kontor, tillskillnad från en FTP kabel (Foiled Twisted Pair) som är skärmad. FTP kabeln är dyrare och används oftast i miljöer där annan elektronisk utrustning kan störa, som i en verkstad. Alla nätverkskablar är så kallade TP kablar (Twisted Pair), det i sin tur betyder att de åtta ledarna i kabeln är tvinnade parvis.Vad är en RJ45 kontakt?
En RJ45 kontakt är själva kontakten på nätverkskabeln. Alla nätverkskablar har en RJ45 kontakt även om de kan se lite olika ut beroende på om de är skärmade eller oskärmade. En skärmad kabel har ett metallhölje medans oskärmad inte har det. En RJ45 kontakt har stift för åtta ledare som finns i Ethernet kabeln och på undersidan av kontakten så finns det ett låsbleck för att RJ45 kabeln ska kunna sitta fast ordentligt i nätverksuttaget. 


Mer information om nätverkskablar
De allra vanligaste man använder en nätverkskabel till är att koppla från ett nätverksuttag till en enhet som t.ex. en dator för att kunna använda internet. Kanske att man främst gör det när WiFi signalen inte är så stark eller att signalen blir störd av andra enheter som t.ex. en dammsugare, LED dimmers mm. En Cat 5e eller Cat 6 UTP kabel har ett skydd mot signalstörningar från mindre enheter. Man kan även koppla en skrivare till ett nätverksuttag för att skrivaren ska kunna användas av flera användare, eller koppla den till en router så att man kan använda WiFi i hemmet eller på kontoret. Man kan även koppla Ethernet kabeln direkt i datorn vilket är ganska vanligt om man har en stationär dator. Man kan även använda en patchkabel (en kort nätverkskabel) för att koppla mellan routern och patchpanelen. En patchpanel är en fördelare som är vanliga i hem och kontor där man har nätverksuttag i varje rum. Den används så att man kan koppla upp en dator eller skrivare i ett rum som ligger långt ifrån routern.


Vanliga frågor

Vad är det för skillnad mellan UTP och FTP-kablar?

Skillnaden mellan UTP (Unshielded Twisted Pair) och FTP-kablar (Foiled Twisted Pair) är att FTP är en skärmad kabel och har ett metallhölje runt RJ45 kontakten. Däremot så är den oskärmade UTP-kabeln den allra vanligaste och billigaste.

Vilken nätverkskabel behöver jag?

Enklast är att välja en Cat 5e nätverkskabel eller en Cat 6 nätverkskabel. En Cat 5e räcker om man surfar mest vardagliga saker som inte kräver en snabb hastighet. Annars så är Cat 6 att rekommendera som ger dig en snabbare hastighet.

Vad är skillnaden mellan Cat 5e och Cat 6 nätverkskablar?

Skillnaden mellan Cat 5e och Cat 6 är hastigheten och bandbredden. Cat 6 är den uppdaterade versionen av Cat 5e och erbjuder en högre hastighet och bandbredd.
 
Tips! Tänk på att när du köper en skrivare som behöver en nätverkskabeln att kolla att den verkligen följer med. Många skrivartillverkare förser ej skrivaren med nätverkskablar eller skrivarkablar (USB-B). Förutom nätverkskablar så erbjuder vi även många olika typer av USB-kablar här hos oss och vi har alltid låga priser!

Har ni ytterligare funderingar så tveka inte att kontakta oss, så ska vi besvara era frågor.