123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
W: 123ink.se
Org. nr.: 556983-1299
Moms: SE556983129901
Godkänd för F-skatt

Välj den skrivare som passar bäst till ditt hem eller kontor

Vilken skrivare ska jag välja?

Vilka skrivare är bäst för hemmabruk och vilka skrivare passar bäst till företag? Hur väljer man mellan en laserskrivare och en bläckstråleskrivare? Det är frågor som de flesta vill ha svar på när man ska köpa en skrivare. Vi kommer hjälpa dig att hitta den skrivare som passar dig genom att jämföra olika skrivare och lista de vanligaste funktionerna och fördelarna. Så att du enkelt kan välja den skrivare som passar dig bäst.   

Vad är det för skillnad mellan en laserskrivare och en bläckstråleskrivare?

Bläckstråleskrivare Laserskrivare
Använder sig av bläckpatroner.
Använder sig av tonerkassetter.
Utmärker sig på att skriva ut bilder.
Utmärker sig på att skriva ut skarpa textdokument.
Främst för hemmabruk eller ett mindre kontor.
Främst för medelstora till stora kontor och företag.
Uppnår medel till höga utskriftshastigheter.
Uppnår mycket snabba utskriftshastigheter.
Moderna bläckstråleskrivare kan också skanna, kopiera och faxa.
Utökade laserskrivare kan också skanna, kopiera och faxa.
Bläckstråleskrivare är ofta billigare att köpa än laserskrivare.
Utskriftskostnaderna för laserskrivare är lägre än för bläckstråleskrivare.
Jämför bläckstråleskrivare Jämför laserskrivare

Bästsäljande bläckstråleskrivare:


 

HP DeskJet 2770S blÃÃÃäckstrÃÃÃÃÂ¥leskrivare:
 

HP DeskJet 2720  
A4 bläckstråleskrivare
730 SEK

WiFi och trådlös utskrift
Utskriftshastighet 7.5 ppm (färg)
Skriva ut, skanna och kopiera

HP DeskJet 2720

Bästsäljande laserskrivare:

HP LaserJet Pro M15w laserskrivare

HP LaserJet Pro M15w 
A4 monolaserskrivare 
1260 SEK

Svartvita utskrifter
Utskriftshastighet 18 ppm (mono)
Skriva ut

HP LaserJet Pro M15w

Tips! Några frågor att ställa när du ska välja skrivare

Vi har sammanställt några frågor som du kan tänka på när du ska välja skrivare. Så att du så enkelt och smidigt kan välja rätt skrivare som har dom funktionerna som du behöver, oavsett om det är en skrivare för hemmabruk eller till kontoret. 

Tänk på följande när du ska köpa en ny skrivare:
  • Är skrivaren för hemmabruk eller till arbetsplatsen?
  • Hur många kommer att använda skrivaren?
  • Behöver du kunna skriva ut trådlöst?
  • Behöver du kunna skanna, kopiera eller faxa?
  • Räcker det med svartvita utskrifter? Eller behöver du kunna skriva ut i färg? 
  • Vilken typ av utskrifter behöver du skriva ut?
  • Vilken pappersstorlek och pappersvikt har du tänkt att använda?
  • Spelar storleken på skrivaren någon roll?
  • Vilken budget har du för inköp av en skrivare?
Genom att ställa dessa frågor kommer du kunna avgöra vilka skrivarfunktioner du behöver kolla upp, för att hitta rätt skrivare. Informationen om dessa funktioner hittar du i specifikationen under varje skrivare.

Är skrivaren för hemmabruk eller till arbetsplatsen?

Det finns ett antal användbara funktioner som är mer lämpliga på en arbetsplats där man dagligen skriver ut stora volymer och många som samsas om skrivaren. En sådan funktion är duplex som låter dig skriva ut på båda sidorna av papperet och på sätt sparar man både papper och tid, eller ADF (automatisk dokumentmatare) som automatiskt matar in papperet i skrivaren, vilket även den är praktisk funktion på platser där tid är en hårdvara.

På en arbetsplats men även om man arbetar hemifrån är det mer sannolikt att man behöver kunna kopiera, skanna eller kanske till och med behöva kunna faxa. Om man bara behöver kunna skriva ut kan man välja en mer grundläggande modell.

PPM (Page Per Minute) hänvisar till antalet sidor som skrivaren kan skriva ut per minut. Bläckstråleskrivare har vanligtvis en PPM hastighet från 10 till 33 sidor per minut, medan laserskrivare tenderar att kunna skriva ut snabbare, med en genomsnittlig utskriftshastighet på 20 sidor per minut (för svartvita utskrifter). På ett hektiskt kontor så är en högre PPM hastighet ett smart val där tid är en värdefull tillgång. Om man inte använder skrivaren så ofta och inte skriver ut så stora volymer, då kan man välja en skrivare med lägre PPM.

Hur många kommer att använda skrivaren?

Det är bra om man i förväg vet hur många som kommer att använda skrivaren så att man enkelt kan välja rätt nätverksalternativ. Till exempel är skrivare med WiFi eller trådlös anslutning särskilt användbara om man delar skrivaren med familjemedlemmarna eller kollegorna. Mobil utskrift är ett annat bra alternativ för dem som delar skrivare och erbjuder ytterligare fördelar för dem med ett fullspäckat schema.

En annan aspekt att ta hänsyn till när man delar skrivaren är pappersfacket. Ett större pappersfack betyder bättre effektivitet eftersom det rymmer mer papper och man inte behöver pausa utskrifterna för att fylla på med papper lika ofta. Till en del skrivare kan man även köpa till separata pappersfack för att öka effektiviteten på arbetsplatsen ytterligare.

Vilken typ av utskrifter behöver du skriva ut?

Vilken typ av dokument du vill skriva ut spelar förstås en viktig roll. Behöver du kunna skriva ut färgdokument? Bilder eller fotografier? Eller räcker det med svartvita text dokument? Är det text dokument i svartvitt och i färg så funkar en bläckstråleskrivare men en laserskrivare är att föredra. Men är det bilder och fotografier så är det en bläckstråleskrivare du ska ha. Tänk på att en skrivare som dagligen skriver ut stora mängder texter är anpassad just för det och inte för att kunna skriva ut vackra högupplösta fotografier. Detsamma gäller fotoskrivare, de är anpassad för foton och inte för att snabbt kunna skriva ut stora volymer dokument. 

Om man skriver ut bilder eller dokument som kräver finare eller skarpare detaljer, då är DPI eller utskriftsupplösning en bra funktion att hålla utkik efter. En högre DPI (Dots Per Inch) kommer att ge ett bättre utskriftsresultat.

Vilken pappersstorlek och pappersvikt har du tänkt att använda?

De flesta skrivare kan skriva ut A4 papper, men om du till exempel vill skriva ut i A3 format, då måste du välja en A3 skrivare. A3 skrivare är användbart om du till exempel behöver skriva ut reklammaterial. A3 papper kan också används i laserskrivare för att skriva ut två A4 sidor som ett uppslag.

En annan aspekt att tänka på är pappersvikten eller tjockleken på papperet som skrivaren kan hantera. Om du vill skriva ut material med en pappersvikt på 250 g/m² eller mer, måste du välja en specialskrivare som kan tillgodose dessa krav.

Spelar storleken på skrivaren någon roll?

Vart har du tänkt att placera skrivaren? Kommer den att få plats? Storleken på skrivaren är en annan faktor att ta hänsyn till. Det finns gott om kompakta skrivare som kan placeras på skrivbord eller enkelt ställas undan när de inte används. Större fristående laserskrivare är perfekta för kontor med gott om utrymme och innehåller extra funktioner för kontoret, designade för att vara effektivare och snabbare.

Vilken budget har du för inköp av en skrivare?

Slutligen spelar budgeten en stor roll i ditt beslut. Det finns gott om bläckstråleskrivare från låga till medelpriser och prisvärda laserskrivare som är perfekta för att skriva ut då och då. Men om du behöver en skrivare med högre utskriftshastighet och effektivitet, som till exempel på ett kontor med flera användare, då behövs en högre budget för ytterligare funktioner (en högre PPM, ADF, ett stort pappersfack är några exempel). 

Tips! Spara pengar genom att välja en skrivare med billiga patroner eller tonerkassetter!

Initialt blir det en kostnad när man köper en skrivaren men de flesta kostnaderna uppstår när du köper skrivartillbehör som bläckpatroner och tonerkassetter. Med detta i åtanke när du ska köpa en skrivare är det klokt att välja en skrivare som har bläckpatroner eller toner som inte kostar så mycket. Att hålla koll på dessa faktorer innan du köper en skrivare kommer spara in mycket pengar på sikt när du köper bläck eller toner. På alla skrivare som vi har på hemsidan kommer du att hitta relevanta skrivarförbrukningsartiklar länkade för just din skrivare. Om det finns en bläckpatron eller en toner från varumärket 123ink tillgänglig kommer den att visas som det rekommenderade alternativet. Om du står och väljer mellan några liknande skrivare, så kan en avgörande faktor vara att välja skrivaren med den billigaste bläckpatronen eller lasertonern.

Välj bläckpatroner och toner från varumärket 123ink för det mest prisvärda alternativet!

Med kompatibla bläckpatroner, toner och trummor från varumärket 123ink kan du spara upp till 70% jämfört med originalförbrukningsvaror, utan att kvaliteten förändras! Alla patroner och toners från varumärket 123ink fungerar perfekt med dina bläckstråle- och laserskrivare och kommer ofta med en högre mängd bläck än originalen. Alla våra bläckpatroner och tonerkassetter för skrivare är testade i vår egen kvalitetskontrollavdelning och kommer med 100 % nöjdhetsgaranti. Du kan också spara pengar på dina utskriftskostnader genom att välja ett multipack och i synnerhet ett multipack från varumärket 123ink.

Har du beslutat dig vilken skrivare det blir?

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 25% Moms)

Nyhetsbrev