123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Julpyssel



December är en månad med många härliga högtider. Lucia, advent, jul och nyår. Många kvällar och helger kanske spenderas tillsammans med vänner och familj. För att göra glögg och pepparkaksmyset lite roligare föreslår vi att samtidigt pyssla tillsammans.

Dekorera ditt hem eller granen med ditt hemmagjorda pyssel för att göra julpyntet lite mer personligt. Att skapa pyssel tillsammans kan skapa många skratt, minnen och härliga decemberkvällar.

Tänd ljus, sätt på julmusik, häll upp glögg i glasen och duka fram pepparkakorna. Nedan finner du 5 av våra tips på julpyssel, lycka till!

1. Måla bilder med färgglada julmotiv

Jul ritbilder


Under kategorin målarbilder på vår hemsida finns det en drös målarbilder för olika tillfällen. Där finner du en kategori med julmotiv. Skriv ut dina målarbilder och färglägg med önskade pennor. Bland våra julmotiv finner du bland annat en gran, en julgranskula och en snögubbe.

Skriv ut bilderna på mindre papper, kanske A5 format och låt barnen skapa egna julkort till familj och vänner eller varför inte pynta kylskåpet med en teckning.
 

2. Festliga smällkarameller i julig design

Smallkaramell

Att göra smällkarameller är väldigt kul, man kan vara kreativ och designa sin smällkaramell på en rad olika vis. Använd dig av rött och grönt kräppapper för en julig känsla.

Enligt engelsk tradition är det också trevligt att fylla din smällkaramell med valfritt föremål. Det kan vara allt från en peng, en liten leksak, en gåta eller godis. Pynta din smällkaramell med exempelvis glitter, rita ögon och skägg för att skapa en tomte eller sätt en tråd på din smällkaramell och häng den i granen.
  • Lägg ut ditt papper och placera toarullen i mitten och markera på varje sida om toarullen
  • Vik pappret fram och tillbaka så att det blir som ett dragspel fram till din markering
  • Klipp sedan dom uppvikta kanterna i önskad storlek, fram till din markerade linje
  • Placera toarullen i ena kanten av pappret mellan dom klippta kanterna
  • Tejpa fast kanten av pappret i rullen och börja rulla mot andra kanten
  • Tejpa fast änden av pappret
  • Knyt ihop båda eller ena sidan efter önskemål
  • Fyll din smällkaramell med valfritt godis eller dylikt för en härlig överraskning. 
Häng upp smällkaramellen på valfritt ställe och njut av den!
 

3. Skapa tjusiga granar och stjärnor i filt

Gran i filt

Här kan du låta fantasin flöda, skapa olika designer i filt och dekorera dom på valfritt sätt. Du kan klippa ut fler små delar i filt och limma på din design och även dekorera med glitter eller diverse dekorationsmaterial.

Skapa exempelvis en gran av grön filt. För att sedan piffa till din gran kan du klippa ut cirklar i olika färger och limma på din gran som julgranskulor. När du limmat på julkulor kan du även pynta granen med glitter och limma fast en urklippt stjärna på toppen.

Här kan man låta fantasin flöda ordentligt, använd dig av annat dekorationsmaterial som piprensare, plastögon eller färgade papper för en maximal design.
 

4. Utsmycka ditt hem med stjärnor i färgglada papper

Stjarnor

Detta pyssel kan du bland annat placera i granen, på en blomma eller hänga upp på annan valfri plats i hemmet. Använd dig av olika färger på pappret/kartongen, kanske vill du göra en stjärna i din favoritfärg eller matcha den med det andra julpyntet i granen. Utsmycka din stjärna med valfritt dekorationsmaterial för en personligare design.
  • Klipp ut två lika stora stjärnor i valfritt papper (gärna ett lite hårdare variant)
  • Klipp ett snitt i en av stjärnorna och trä på den andra stjärnan
  • Välj ut längd på ditt snöre och limma/tejpa på det på din stjärna
 

5. Skapa hemmagjorda julkort till vänner och familj

Skapa egna Julkort

Under december skickas det ut en del julkort. För att göra dem lite roligare och personligare kan man skapa sitt eget julkort. Det är kul för både barn och vuxna!
Måla med exempelvis akvarellfärg på framsidan med valfri text eller motiv. Du kan välja själv att göra ett julkort med endast en baksida eller ett sådant som man kan öppna.

Skriv en hälsning på kortet, sätt på ett frimärke och skicka till alla dina nära och kära.
 

6. Pyssla med glasspinnar och klädnypor.

Gran i filt

Att pyssla är en del av julen och något man ofta gör i skolan. Man kan sedan dekorera sitt hem eller gran med allt fint hemmagjort pyssel, vilket gör det lite mer personligt. Av klädnypor och glasspinnar kan du skapa dessa fina pynt.

Snögubbe, ren och tomte är några exempel på vad man kan göra. Låt fantasin flöda och skapa personligt pyssel att pynta med. Spara dina glasspinnar och använd dig av träklädnypor, måla med pennor eller målarfärg för att få den önskade färgen.
Pynta sedan med exempelvis ögon, piprensare, fluffiga bollar och filt.

 

Vanliga frågor om Julpyssel

Vad kan man göra för julpyssel?

Det finns en drös med olika julpynt att göra, låt fantasin flöda. Här kommer några av våra tips:
  • Målarbilder med julmotiv
  • Festliga smällkarameller i julig design
  • Skapa tjusiga granar och stjärnor i filt
  • Utsmycka ditt hem med stjärnor i färgglada papper
  • Skapa hemmagjorda julkort till vänner och familj

Vart kan jag köpa material till julpyssel?

Hos oss kan du köpa material till ditt julpyssel. Vi har ett stort utbud av material som du kan använda dig av när du ska julpyssla. Vi erbjuder bra priser och snabb leverans.

Vart hittar jag enkelt julpyssel för barn?

Hos oss hittar du 5 tips på enkla julpyssel för barn men som också passar vuxna. Vi har målarbilder med julmotiv som du kan skriva ut och färglägga. Klipp ut motiven och sätt upp dom på fönstret eller kylskåpet.

Tagga oss gärna på Instagram eller mejla oss bilder på ditt pyssel. Önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt år.