123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Kringå Canon bläck och toner

Kringgå Canon bläckpatroner och toner
 

Många skrivarmärken vill att man använder deras egna produkter när man skriver ut. Eftersom att man vill sälja mer av sina egna varor. Canon vill också att man använder deras egna bläckpatroner och tonerkassetter. Därför installerar man chip i tonerkassetterna och bläckpatronerna som säger till skrivaren att den här tonern är en original toner. Skulle man använda en patron eller en toner som inte är original så får man ett felmeddelande på skrivaren. Detta görs för att man vill att kunderna ska enbart beställa original tillbehör. Tänk er hur det skulle se ut om man gjorde samma med kaffebryggare eller med däck till bilen?

Canon visar hur man gör med felmeddelanden för nya tonerkassetter

Helt plötsligt så visar Canon själva hur man ska göra för att komma runt felmeddelanden när man sätter i nya tonerkassetter. Varför då? För att det är en global brist på halvledare, vilket påverkar tillverkningen av telefoner, bilar men även tonerkassetter och bläckpatroner. Halvledarna används i chipen som man har i bläckpatronerna och tonerkassetterna. Vilket i sin tur betyder att de toner och patroner som Canon nu tillverkar, saknar chip och kommer därför att ge felmeddelanden när man installerar dom i skrivaren. 

Hur påverkas Canon konsumenter av chip bristen?

Canons beslut att tillverka toner och bläckpatroner utan chip har ett antal negativa effekter för konsumenterna:
  • Canon skrivare kommer inte att kunna verifiera om patronerna eller toners är original.
  • Canon skrivare kommer inte att kunna mäta de faktiska nivåerna av tonerpulver eller bläck i patronen. Skrivaren kommer att visa att bläcknivån är 100 % även när man har använt den. Detta kommer att hindra användaren från att kunna se när bläcket tar slut och de kommer inte att kunna köpa bläckpatroner eller toner i förväg.
  • Användaren av en Canon skrivare måste följa stegen här nedan för att kringgå de felmeddelanden som kan uppstå.
  • För användare av Canon bläckpatroner och toner kan det vara ett smart alternativ att överväga ett alternativ till Canons original patroner som inte kräver de extra tidskrävande stegen och ger exakta bläck- och tonernivåer.

Så här kringgår du felmeddelanden på Canon skrivare när man installerar en toner

Så här går du tillväga för att kringgå felmeddelandet som kan visas vid installering av nya tonerkassetter till Canon skrivare. Det kan skilja sig lite mellan skrivarmodellerna men ett felmeddelande kan se ut så här som på bilderna här nedan:

Källa: Canon

Tryck på ”Close” och sedan kan du fortsätta att skriva ut som vanligt. Oftast visas det här felmeddelandet endast en gång, så att när du nästa gång installerar en ny toner så kommer inte felmeddelandet att visas.
 


Källa: Canon

På vissa skrivarmodeller ser menyn lite annorlunda ut. Tryck på ”I Agree” om det här felmeddelandet visas när du satt i en ny tonerkassett i din Canon skrivare. Därefter är det bara att fortsätta att skriva ut.

Om du råkar trycka på ”Cancel” så ta ut tonerkassetten från skrivaren. Stoppa tillbaka tonern i skrivaren och därefter när felmeddelandet visas så trycker du på ”I Agree”. Sen är det bara att fortsätta att skriva ut.


Källa: Canon

Vissa Canon skrivare kan visa det här felmeddelandet på skärmen när du installerat en ny tonerkassett. När det här meddelandet visas så trycker du på ”Press OK” och sedan är det bara att fortsätta att skriva ut.

Om du råkar trycka på ”Press Stop” så ta ut tonern från skrivaren och stoppa sedan tillbaka den igen. När felmeddelandet sedan visas så trycker du på ”Press OK”. Nu är det bara att fortsätta med att skriva ut.
 

När ska jag byta Canon toner när tonernivåerna inte visas korrekt?

När din Canon tonerkassett inte har ett chip så kan tonernivåerna inte mätas korrekt på vissa skrivare. Det kan skilja sig lite mellan skrivarmodellerna men så här kan det se ut som på bilderna här nedan.
Nivån när du installerat en ny toner ligger på 100% ända fram tills att tonern är slut. När tonerkassetten är slut så står det 0% och då är det dags att installera en ny Canon toner.


Källa: Canon

När tonern är installerad så är nivån på ”OK” och så fort den är slut så kommer den ändras till ”Empty”. När det står Empty så är dags att byta tonerkassett.

Det finns alternativa lösningar till Canon patroner och toner utan chip

En alternativ lösning är att köpar bläckpatroner och tonerkassetter från varumärket 123ink till din Canon skrivare. Då behöver du inte drabbas av något av dessa problem.
 
Med Canon bläckpatroner och toner från varumärket 123ink så behöver du helt enkelt bara köpa bläckpatronerna eller tonerkasssetterna och stoppa in dem i din skrivare. Är du osäker på hur du sätter in bläckpatroner i din Canon-skrivare? Läs mer om det i vår blogg "Hur du installerar din Canon skrivare".

Här kommer flera bra skäl till att beställa Canon bläckpatroner eller toners från varumärket 123ink.
  • Lägre kostnader per utskrift
  • Patroner och tonerkassetter är fyllda till bredden
  • Högkvalitativa utskrifter
  • 100% nöjdhetsgaranti

Canon bläckpatroner och tonerkassetter

Har du fler frågor och funderingar angående det här eller kanske din Canon skrivare. Tveka inte att kontakta vår kundservice så får du svar på dina frågor och funderingar.