123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Snickarpennor


Beställ snickarpennor hos oss som är specifikt utformade för hantverkare, snickare och andra som arbetar med trä. Pennorna är ofta ovala eller 6-kantiga för att ge ett stadigt grepp och vara lätta att använda. Detta är också en smaksak, vad man själv föredrar att använda.

Beställ snickarpennor

Att hitta pennor som håller bra för hantverkare kan vara svårt, därför finns dessa snickarpennor som är utformade med en hållbarhet. Spetsen är bredare och själva grafiten/blyet har en hårdhet som är medium (HB). Pennorna går inte av så lätt, vilket gör att du kan använda dem på trä utan att riskera att udden ska gå av.

Greppet på en snickarpenna är ofta 6-kantigt, ovalt eller platt för att de ska vara enkla att använda och att man får ett stadigt grepp om pennan. Då snickarpennan är större än en vanlig blyertspenna och att formen är annorlunda så kan man få bra grepp även fast man använder handskar.

Att använda timmermanspennor som hantverkare, snickare eller dylikt ger en mer noggrannhet i arbetet då man enkelt kan markera ut vart man exempelvis ska såga, borra eller kapa materialet.

Vässa en snickarpenna

När du ska vässa din snickarpenna kan det vara bra att ha i tanken att pga. deras form passar dem inte i en vanlig pennvässare. För att vässa dem krävs en pennvässare som är specifikt anpassad för snickarpennor. Det vanligaste är dock att använda sig av en arbetskniv som de flesta byggarbetare har, detta pga. att pennvässare lätt kan tappas bort på ett bygge.

Timmermanspennor i trädslöjden

Timmermanspennor inte bara används i byggbranschen utan kan även komma väl till hands i träslöjden, för alla åldrar. Då du arbetar med olika träslag i träslöjden ger snickarpennan dig möjlighet att märka ut exempelvis vart du ska borra, såga eller dylikt. Man använder sig ofta av en slöjdfil och för att då märka ut hur mycket du ska fila kan snickarpennan hjälpa dig genom att du enkelt kan göra en liten markering.

Då träslöjd ofta utförs av barn och ungdomar är snickarpennan ett perfekt verktyg för att kunna markera ut vart man ska såga och borra, så att personen i fråga kan få testa att göra det själv med hjälp av linjer.

Andra produkter du kanske är intresserad av

Vanliga frågor om snickarpennor

Varför är inte snickarpennor runda?

För att förenkla arbetet för snickare och hantverkare. Runda pennor tenderar att rulla och för att förhindra detta medan man står och exempelvis jobbar är de inte runda. Då försäkrar man sig alltid om att pennan finns nära till hands och kommer att ligga kvar där.

Kan snickarpennor användas på andra material än trä?

Ja, det är en vanlig blyertspenna men till skillnad från dem har snickarpennan en hårdare och mer robust kärna. Snickarpennan är heller inte runda utan oftast 6-kantiga eller ovala.

Kan man sudda skrift från en snickarpenna?

Ja, däremot kan det vara lite knepigt att sudda bort det helt och hållet från ojämnt trä men på jämnt trä och papper går det att sudda som vanligt.

 
Tveka inte på att kontakta oss om du har några övriga frågor eller funderingar.