123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Blyertspennor

Köp blyertspennor till riktigt bra priser. Vi har en massa olika blyerts hårdhet att välja bland. En mjuk penna för skissa och skugga eller en hård penna för att rita tydliga linjer. Vi har självklart även standard hårdhet t.ex. den klassiska gula blyertspennan. Du hittar välkända varumärken som Staedtler, Eberhard och Faber Castell blyertspennor. Beställer du innan kl.16.00 på en helgfri vardag skickar vi dina pennor redan samma dag.
1 - 0 av 0

Blyertspennor

Beställ blyertspennor i ett brett utbud

Trots att vi gått över till en väldigt digital värld så används fortfarande blyertspennor av många i olika sammanhang. Blyertspennor är mångsidiga och kan användas för att göra både mjuka och skarpa linjer, beroende på vad man skapar. De används både inom vissa yrken och skolor men också av professionella konstnärer.

Blyertspennor, även kallat grafitpennor, innehåller ett grafitstift som är skapat av lera och grafit. De är ofta täckta med antingen trä eller plast för att behålla hållbarheten. Grafitpennans mångsidighet gör att du även kan sudda den om det skulle bli något fel samt vässa den om udden börjar bli trubbig.

Blyertspennorna finns i olika hårdheter beroende på vad man är ute efter och vad man ska använda dem till. Hårdhetens mäts med bokstaven B eller H, där H står för hårdhet och B för svärtan. Är du ute efter tunnare linjer för ett mer detaljrikt skapande bör du använda dig av H. Är du däremot ute efter att få lite tjockare och mörkare linjer ska du köra på B.

Beställ dina blyertspennor idag, till ett bra pris. Beställer du innan 16.00 en vardag, skickar vi beställningen samma dag.

Hårda blyertspennor

Hårdheten betecknas med ett H på blyertspennor, desto högre siffra vid H, desto hårdare är den, vilket ger ljusa linjer. Med H blyertspennor får du de tunna fina linjerna, högre siffra ger ljusare linjer.

Dessa fina blyertspennor rekommenderas när man skissar eller skapar lite mer detaljerade ritningar. Många professionella konstnärer använder sig av dessa och det är populärt bland arkitekter som använder sig av teknisk ritning. De så kallade H pennorna är inte alls lika intensiva och svarta som de mjuka B blyertspennorna. Det är dock vanligt att använda dessa blyertspennor i kombination för att få till kontraster och dylikt på ritningarna.

De hårda blyertspennorna har vi i variationerna H2 till H6 där H6 ger de ljusaste och finaste linjerna. H-pennorna är vanligast för tekniska ritare och konstnärer.

Mjuka blyertspennor

B pennorna som de kallas har beteckningen B som står för svärta. Ju högre siffra efter B desto svartare linjer får du, de kan också upplevas som väldigt intensiva.

Blyertspennorna med beteckningen B är vanligt att du använder dig av när du ska skugga och ge dina konstverk ett djup.

B pennorna har vi från B2 till B8 där B8 ger dig de mörkaste och mest intensiva linjerna. Vad som kan uppfattas fel om B pennorna är att de på något sätt skulle vara svårare att sudda pga. av sitt intensiva djup, vilket inte stämmer. De är precis lika lätta att sudda som H pennorna.

Konstnärer som skapar realistiska skisser och konstverk använder sig ofta av dessa blyertspennor, för att kunna få till fina övergångar och skuggor.

Standard blyertspennor

Blyertspennorna med beteckningen HB2 och HB är standardpennor. Dessa används oftast i skolor, på kontor och i hobbysyfte. Det är en kombination av B-pennor och H-pennor och har en balanserad blandning av hårdheten och djupet.

HB pennorna är de pennor som man oftast använder för vanligt skrivande och ritande. Kombinationen av hårdhet och mörker gör att pennorna är väldigt mångsidiga. Använd dem till skuggning och skiss eller bara för att skriva anteckningar.

De gula blyertspennorna som har beteckningen HB2 är vanligare på kontor och i skolor då de gör tunnare och noggrannare linjer. I skolor är det vanligt med blyertspennor för barn då det är enkelt att rätta stavfel och misstag med ett sudd.

Snickarpennor

Snickarpennor är en mer robust blyertspenna som passar bra för hantverkare, snickare och egentligen alla yrken där man jobbar med trä. Pennorna är specifikt utformade för att fungera på olika trämaterial.

Inom byggbranschen skriver man ofta ut mått och ritar linjer på träet när man ska exempelvis måtta eller såga. Då kommer dessa blyertspennor bra till hands.

Andra produkter du kanske är intresserad av

Vanliga frågor om blyertspennor

Var kan jag köpa blyertspennor?

Hos oss finns ett stort utbud av blyertspennor, både H pennor, B pennor och HB pennor. Vi har dem till ett billigt pris och snabba leveranser.

Vad betyder HB2/HB på en blyertspenna?

HB-pennor är en blandning av H och B vilket gör den väldigt mångsidig. HB2 är populär på kontor och i skolor då de ger dig tunna och precisa linjer. HB är mer anpassat när man ska rita, skissa och skugga då den har en bra balans mellan hårdhet och svärta.

Vad är en B penna?

B pennorna är mjukare pennor. B står för svärtan, vilket betyder att B pennorna har en mörkare och intensivare färg. Dessa pennor används ofta när man ska skugga och skissa pga. dess djupa mörker. Dom anges med en siffra efter B och ju högre siffra desto mjukare är pennorna.

Vad är en H penna?

H-pennorna är hårdare pennor, H indikerar på hårdhet och ju högre siffra som visas efter H, desto ljusare och finare linjer ger pennan. Många konstnärer använder sig av denna typ och det används också när man är inriktad på teknisk ritning.

Vi finns tillgängliga på chatt, telefon och mejl. Om du har övriga frågor eller funderingar, tveka inte på att kontakta oss.