123ink.se logo
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
W: 123ink.se
Org. nr.: 556983-1299
Moms: SE556983129901
Godkänd för F-skatt

300 000 nöjda kunder på 123ink.se

Ny kategori med skärmskydd

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Ljusslingor från 123ink

Ljusslingor

Vi har ett stort utbud av olika ljusslingor till mycket fina priser. Vi har traditionella LED ljusslingor, istappsslingor, klusterslingor och mycket mer. Ni finner dem i olika längder och ljusfärger. Ljusslingor för en trivsam och dekorativ belysning av hem och kontor.

Ljusslingor

Köp LED ljusslingor för både utomhus och inomhus

Dekorera både insidan och utsidan av ditt hem och kontor med LED ljusslingor. Skapa en mysig och trivsam belysning när det blir mörkt eller lys upp specifika delar. Vi har ljusslingor som passar alla tillfällen, årstider och platser. Välj bland en mängd olika typer av slingor, färger och längder. Oavsett behov eller funktion så har vi det.
TIPS!
Har du svårt att bestämma dig för vilken ljusslinga du behöver?  Se vår topplista över bästsäljande ljusslingor.

Det finns många olika typer av Ljusslingor

Beroende på vart man vill placera ljusslingorna kan man välja en som passar just för det syftet. Här nedan kan man läsa om de olika typerna och om deras funktionalitet:
 • Ljusslinga: Det är den vanligaste typen som man brukar se och kan med all enkelhet viras runt en stång, räcke eller träd. Dessa erbjuder vi i varmvit, extra varmvit, kallvit, flerfärgade och smarta ljusslingor.

 • Istappsslingor och ljusgardin: Den hängs horisontellt t.ex. längs en vägg och från den horisontella slingan hänger det ner slingor i olika längder som istappar och används främst utomhus. Ljusgardinen fungerar på samma sätt fast att slingorna är lika långa och används främst inomhus.

 • Batteridrivna ljusslingor: Till skillnad från de andra slingorna så drivs dem med batteri och har ingen elkontakt. De är perfekta att använda på ställen där man inte har eluttag.

 • Ljusslang: De har LED lamporna inne i slangen och inte utanpå som övriga slingor. Dem kan viras runt träd eller flagstång men även längs väggar och tak.

 • Länkbara ljusslingor: Med dessa ljusslingor kan man koppla ihop flera ljusslingor för att få den längd, funktionalitet och ljusfärg man vill ha.

 • Klusterslingor: De har mycket mer LED lampor per meter än andra ljusslingor. Vilket bildar ett kluster av ljus. Dem kan användas på samma sätt som vanliga slingor.

 • Micro klusterslingor: Dessa har mindre antal lampor per meter än vanliga klusterslingor men fortfarande fler än traditionella ljusslingor.

 • Ljusslingor med bollar: Dessa slingor har trådbollar som är fästa över LED lamporna och skapar ett mysigt ljus. Perfekt till barnkammaren.

 • Party ljusslingor: De har ett transparent eller färgat hölje över LED belysningen, oftast i form av en traditionell glödlampa. De är perfekta att ha som belysning i trädgården en sommarkväll.

 • Smarta ljusslingor: Twinkly ljusslingor tillhör gruppen så kallade smart lights som man kan styra via en app från telefonen. På så sätt kan man själv sätta på och stänga av belysningen och anpassa den efter egna önskemål direkt från mobilen.

Välj bland olika typer av ljusfärger på slingorna

Förutom att man kan välja olika typer av slingor kan man även välja olika ljusfärger. Det finns de som har endast en ljusfärg och det finns sådana som kan växla mellan två olika.

Extra varmvit ljusfärg: Den avger ett vitgult behagligt ljus som kan liknas med ljuset från ett stearinljus.

Varmvit ljusfärg: Den avger också ett behagligt ljus men med mindre gult ljus. Ljuset kan liknas med traditionella glödlampor.

Kallvit ljusfärg: Den avger ett ljust sken som är vitt med blå undertoner. Ljuset kan bäst liknas med dagsljus.

RGB och RGBW: RGB står för Red Green Blue och en sådan ljusslinga kan kombinera mer än 16 miljoner olika färger. W står för Warm White och förutom de flerfärgade ljusfärgerna kan man även få en vit färg som är varm.

Ljusslingor för utomhusbruk

Under den mörka tiden av året är det mycket stämningsfullt att ha ljusslingor i trädgården eller på balkongen. Beroende på vad man vill belysa kan man välja LED slingor därefter. Man kan t.ex. välja en vanlig ljusslinga om man ska ha den runt ett träd eller en istappsslinga om man ska hänga den längs en vägg. Många har även en timerfunktion så att man slipper att stänga av och sätta på dem. Man kan med hjälp av en timer spara el och endast ha den på när det är mörkt ute. Möjligheterna är oändliga för att skapa just den belysningen som du vill ha utomhus.

10 tips på platser utomhus man kan ha ljusslingor

 1. Runt ett träd eller julgran
 2. Balkongräcke, altanräcke eller staket
 3. På en buske eller häck
 4. Vägg eller fasad
 5. Flaggstång
 6. Häng den mellan två träd eller stolpar
 7. På taket t.ex. längs taknocken
 8. Häng den under stuprännan
 9. Runt en dörr eller fönster
 10. Omkring farstukvisten eller trappan

Säkerhetsklass för ljusslinga utomhus

För att kunna använda de utomhus så måste de ha säkerhetsklassen IP44 . Det är så att inget vatten (regn), damm eller andra föremål ska kunna komma in och skapa kortslutning. Se till att den ljusslingan du beställer har det om du ska använda den utomhus.

Ljusslingor för inomhusbruk

Alla ljusslingor som går att använda utomhus går även att använda inomhus, men inte tvärtom. Det finns en del som är endast avsedda för inomhusbruk. Kontrollera alltid det innan du köper en ljusslinga så att man inte riskerar att köpa fel sort.

10 tips på platser inomhus man kan ha ljusslingor

 1. Häng ljusslingor i gardinstången
 2. Dekorera bokhyllan eller ett skåp
 3. Häng dem längs en vägg
 4. Runt en dörrkarm eller fönsterkarm
 5. Använd som julgransbelysning
 6. Lägg slingan i en skål, kruka eller glasburk
 7. Dekorera inomhusväxter
 8. Runt en tavla eller affisch
 9. Omkring sänggaveln
 10. Placera dem längs med taket

Ljusslingor som julbelysning

Ljusslingor kan man använda året om men är extra atmosfäriskt under julen då det är som mörkast. Man kan klä julgranen med ljusslingor, klusterslingor eller ljusslangar. Men även ha istappsslingor som hänger från stupröret eller från balkongräcket. Det finns många sätt att skapa en spektakulär ljusshow på balkongen, altanen eller i trädgården under julen.

Andra produkter som är användbara med ljusslingor

Idag så använder vi väldigt många olika tekniska prylar och vi använder många eluttag. När man ska koppla in sina ljusslingor så är det mycket möjligt att alla eluttagen redan är upptagna. Se därför till att beställa grenuttag så att du kan koppla in dina ljusslingor för inomhusbruk.

De batteridrivna ljusslingorna drivs så klart av batterier. Närmare bestämt AA batterier. Beställ alla AA batterier du behöver så att du klarar dig hela vintern. Kombinera ljusslingorna med juldekoration som har LED belysning för att få en riktigt trevlig julstämning där hemma. Är du efter endast utomhusbelysning så kan du finna många olika typer av belysning från vanliga LED lampor till dekorationsbelysning.
 

Vanliga frågor om ljusslingor

Hur mycket el drar en ljusslinga?

En LED ljusslinga drar mellan 1,35W till 12W beroende på längd och antal lampor. Vilket motsvarar ungefär lika mycket som en vanlig LED lampa. Jämför detta med de gamla glödlamporna som drar 25W till 75W beroende på ljuseffekten.

Vart kan man köpa ljusslingor?

Vi har massor av ljusslingor som vi säljer till otroligt bra priser. Välj bland olika typer som vanliga ljusslingor, istappsslingor, klusterslingor och mycket fler. Dessa har vi i olika längder och olika ljusfärger.

Hur vet man om man kan ha ljusslingan utomhus?

Om ljusslingan har skyddsnivå IP44 eller högre så kan man ha ljusslingan utomhus. IP44 betyder att den ska klara av utomhusmiljöer med regn, snö och damm. Så att t.ex. inte regnvatten kan tränga in vid eluttaget.

Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att kontakta oss, vi hjälper er gärna.