123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink AB
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!
Svalka dig i sommar!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Fotopapper

Här hittar du alla billiga fotopapper. Vi har ett brett sortiment av olika storlekar, pappersvikt, ytskikt  och från många olika varumärken, bland annat våra egna högkvalitativa fotopapper. Du kan enkelt välja de som passar dig bäst. Beställ innan kl. 16.00 på en vardag så skickar vi redan samma dag.
Tyvärr, din sökning gav inga resultat. Försök med ett annat sökord.

Köp billigt fotopapper till skrivare

Här kan du köpa billigt fotopapper till din skrivare. Oavsett om det är för att skriva ut fotografier till fotoalbum, foton som ska ramas in eller för reklam, så har vi det. Vad du än ska använda dina fotografier till så hittar du ett stort utbud av olika typer av foton till din skrivare här. Vi har våra egna mycket prisvärda fotopapper men även från välkända varumärken som Canon, HP, Brother och Epson. Förutom låga priser på foton av hög kvalitet så erbjuder vi även snabba leveranser. Beställ redan idag!

Fördelarna med fotopapper från vårt eget varumärke

Det finns många fördelar med att välja fotopapper från vårt eget varumärke. De är billigare än de andra märkena som vi säljer men ger dig lika hög kvalitet på fotoutskrifterna. De passar lika bra med din skrivare som vilket annat papper. Bara för att man har en HP skrivare så måste man inte använda HP fotopapper. Det som är viktigt är att storleken och pappersvikten passar skrivaren. Vi har många olika storlekar och ytskikt, allt för optimal fotoutskrift. En summering av fördelarna med vårt eget fotopapper:
 • Stort utbud av olika storlekar och pappersvikter
 • Brett utbud av olika ytskikt för optimala fotoutskrifter
 • Lämplig för alla bläckstråleskrivare
 • Alltid låga priser

Så här väljer du rätt fotopapper

Det kan vara svårt att välja vilken typ av fotopapper som man ska köpa, speciellt om man inte har gjort det tidigare. Det beror på vad du vill ha för resultat och på vad du ska använda fotot till. Det är även viktigt att man väljer rätt storlek, rätt pappersvikt och rätt ytskikt. Här kan du läsa om hur du enkelt väljer rätt fotopapper.

Välj rätt storlek på fotopapper

Det finns många olika storlekar på fotopapper att välja bland. Alla storlekar passar inte till alla bläckskrivare. Så det kan vara bra att kolla vilka pappersformat skrivaren stödjer innan man lägger en beställning. De allra vanligaste fotopapper storlekarna för bläckstråleskrivare:
 • A4 fotopapper är en standard storlek och är perfekt för att skriva ut lite större fotografier för att rama in. Fotopapper i A4 format har en storlek på 210 x 297 millimeter och fungerar på de alla vanliga bläckstråleskrivare.

 • A3 fotopapper används till större fotografier, reklam, fotoplakat och affischer. Fotopapper i A3 format har en storlek på 297 x420 millimeter och fungerar endast på A3 skrivare eller större.

 • A3+ fotopapper är större än A3 men mindre än A2. Dessa används främst för presentationer, fotoplakat, posters och portfoliebilder. Fotopapper i A3+ format har en storlek på 329 x 483 millimeter och fungerar endast till A3+ skrivare.

 • 10 x 15 fotopapper är det klassiska standard formatet som man framkallade bilder från kameror med bildrulle. Dessa har måtten 10 x 15 cm och passar att ha i fotoalbum. De fungerar med alla bläckstråleskrivare.

 • 13 x 18 fotopapper är ett standard format men större än det klassiska formatet. De används oftast som porträtt med stående eller hängande ram. De har måtten 13 x 18 cm och fungerar för alla bläckstråleskrivare. 

Välj rätt pappersvikt på fotopapper

Det är viktigt att man har kolla på pappersvikten och tjockleken på fotopapperet eftersom att alla fotoskrivare stöder inte tyngre och tjockare pappersvikter. Vanligtvis brukar gränsen ligga på 280 g/m² men nyare skrivare kan ha upp till 300g/m².

Fotopapper är tyngre och tjockare än vanligt utskriftspapper då det finns en beläggning på papperet. Den finns till för att bläcket ska fästa bättre på papperet. Tjockleken på papperet påverkar även utskriften och priset. Desto tjockare desto bättre utskrift men även dyrare. Beroende på vad man vill använda fotot till så ska man därefter välja papper efter tjocklek/vikt. 

Vikten på papper räknas i gram per kvadratmeter g/m². Står det att papperet väger 200 g/m², betyder det inte att ett enskilt papper väger 200 gram utan det är vad det väger per kvadratmeter. Här är de vanligaste pappersvikterna för fotopapper:
 • 95 g/m² - 135 g/m² - är tunnare och lättare fotopapper. De är därför mycket lämpliga för att skriva ut broschyrer, diagram och presentationer. De är perfekta att använda när man ska skriva ut stora kvantiteter högupplösta bilder ur ett ekonomiskt perspektiv. Då de inte kostar lika mycket som tyngre papper. 

 • 150 g/m² till 200 g/m² - är de vanligaste vikten för bildåtergivning. De är perfekt för utskrifter som har minnesvärde. Exempelvis fotografier som ska visas upp eller ramas in. Eftersom att de är tunnare och lättare så är det perfekt att reproducera i stora kvantiteter då de inte kostar lika mycket som tyngre fotopapper. 

 • 230 g/m² till 290 g/m² - är kraftigare fotopapper och är lyxigare än de som är lättare. Dessa vikter är lämpligt för att skapa gratulationskort, inbjudningskort och menyer. Men även för att skriva ut fotografier för gallerier. Dessa vikter bör din skrivare klara av om den inte är för gammal. 

 • 300 g/m² och över -  är tjockare fotopapper som är extra fint. Det bland annat som fotokonstpapper som t.ex. canvas och texturerad konstpapper. Dessa vikter och tjocklek stöds inte av alla bläckstråleskrivare. Kolla skrivarspecifikationerna eller manualen innan du beställer.

Välj rätt ytskikt på fotopapperet

På fotopapperet så finns det en beläggning för att bläcket ska fästa bättre och för att den ska ge finare och skarpare färger. Det finns olika typer av ytskikt och varje finish har sina egna egenskaper. Här är de vanligaste ytskikten för fotopapper: 
 • Matt fotopapper har en icke-reflekterande yta. Det betyder att om du tittar på ett foto under en lampa så reflekterar inte ljuset från fotografiet, till skillnad från glansigt fotopapper. Ett matt fotopapper lämpar sig mycket bra till svartvita foton. Det används oftast för utskrifter av reklammaterial, som broschyrer, flyers med mera. Främst för att produktionskostnaderna är oftast lägre med matt fotopapper.

 • Glansigt fotopapper eller glättat fotopapper som det även kallas har ett blankt och glansigt ytskikt. Dessa finns i olika grader av glans från standard till högglansigt. Den glansiga beläggningen hjälper till att få fram detaljerna på fotot. Med ett glansigt fotopapper så får du väldigt skarpa och tydliga färger. Dessa fotopapper tillhör de allra vanligaste och passar utmärkt för den som vill ha traditionella foton. Den reflekterar ljus till skillnad från matt fotopapper, vilket gör att de lämpar sig bättre för fotoalbum än på väggen med risk för störande reflektioner. 

 • Satin fotopapper har många av de fördelar som både matt och glansigt fotopapper har. Satin reflekterar inte ljus, precis som matt. Den har även samma fördel som glansigt fotopapper att den ger färgfotoutskrifterna skarpa och klara färger med tydliga kontraster. Dessa fotopapper är därför mycket lämpliga för att rama in och häng upp på väggen. Satin fotopapper är mer exklusivt och kostar därav också mer. 

Användbara produkter med fotopapper

För att kunna skriva ut dina vackra fotografier så behöver man använda sig av bläck till skrivaren. Se till att du har tillräckligt med bläck när du beställer fotopapper. Har du skrivit ut foton som du vill ta med och visa? Kolla in vårt utbud av mappar, det passar utmärkt till att transportera foton upp till A4 format. Är du sugen på att köpa en ny fotoskrivare? Vi har mängder av bläckstråleskrivare till superbra priser. 
 

Vanliga frågor om fotopapper

Vilket fotopapper ska man välja?

Beroende på vilket slutresultat man vill ha ska man välja olika fotopapper.
 • För svartvita fotografier välj matt fotopapper.
 • För vanliga färgfotografier välj glansigt fotopapper.
 • För färgfotografier utan glans välj satin fotopapper.

Var köper man fotopapper?

Här kan du enkelt köpa billigt fotopapper. Vi har ett stort utbud av olika format, ytskikt och pappersvikt från en många olika varumärken. Däribland vårt eget varumärke som är högkvalitativt men som vi säljer till ett lägre pris.

Vad är glättat fotopapper?

Glättat fotopapper är detsamma som glansigt eller glossy. De har ett blankt ytskikt som reflekterar ljus. De har en hög färgåtergivning, ger skarpa och tydliga detaljer. Det är det mest använda fotopapperet.

Har du några funderingar angående fotopapper så tveka inte att kontakta oss så hjälper vi er!