123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Skapa POSCA art med färgfulla pennor


 
POSCA art har snabbt blivit populärt och pennorna används flitigt för färgläggning av många konstnärer och kreatörer. Pennorna utmärker sig tydligt med sina uttrycksfulla färger och höga kvalité. Börja måla, teckna och skapa idag.
Även om du inte har någon tidigare erfarenhet av POSCA pennor så är de enkla att använda och du behöver ingen förkunskap.

Vi har många olika Posca Art pennor, som säljs både styckvis och i storpack. Detta gör det möjligt för dig att beställa ett helt set eller bara komplettera din samling med en enstaka. Färgen i POSCA är helt fri från gifter och torkar snabbt då de innehåller en vattenlöslig akrylfärg.

I det här inlägget kommer du att få läsa lite mer ingående information om pennorna och om hur och var du kan använda dem.

Här kan du läsa om tips och trix för att skapa POSCA art med färgfulla pennor!

Fördelar med POSCA Art pennor

Det finns många fördelar med POSCA pennor, nedan kan du se några av dem.
  • Täckande färg – Pennorna är välkända för att ha en täckande egenskap vilket gör dem praktiska för diverse olika ytor.
  • Fungerar på många material – Bland annat papper, glas, metall, keramik, sten, trä, textil.
  • Färgen är vattenbaserad – De är med andra ord säkra att använda då de varken luktar eller innehåller gifter.
  • Finns med stor variation på spetsstorlek – Beroende på vad du ska skapa eller rita så finns det många olika storlekar på spetsarna, så att du alltid kan hitta någon som passar ändamålet.
  • Stort utbud av färger – Pennorna kommer i många olika färgvarianter, såsom metalliska, fluorescerande, pastell och primära färger.
POSCA pennor kommer med många fördelar och dessa är endast några av dem. Då fördelarna är många och det finns en stor variation på pennorna gör det dem till bra pennor för att skapa målningar, teckningar och annan konst.
 

Storlekar, typer och färger på POSCA pennor

Det finns otroligt många varianter av POSCA pennor i olika storlekar och typer för att du ska kunna maximera dina konstverk genom att få detaljerna du önskar. Det finns från de allra finaste spetsarna, som ger dig utrymme för detaljrika konstverk, till en stor kraftfull spets. Fördelen med en stor och kraftfull spets är att det gör det enkelt för dig att täcka stora ytor snabbt.

Att det finns olika storlekar på POSCA pennorna gör att det är enkelt att skapa olika konstverk, då de har olika funktioner. Det finns stora spetsar för färgläggning och små spetsar för detaljer. Här finner du en lista på några av de storlekarna som finns:

Storlekar

  • POSCA PCF-350 – 1mm – En smalare spetsig variant som ger ett intryck av penselliknande drag.
  • POSCA PC-1MR – 0,7mm – En liten rund spets som ger dig möjlighet att skapa detaljer och raka linjer.
  • POSCA PC-1MC – 0,7-1mm – Har en konformad spets som även den ger utrymme för detaljerat arbete och precision.
  • POSCA PC-3M – 0,9-1,3mm – Har den klassiska runda spetsen som fungerar perfekt för att förlägga eller nyansera. Denna modell finns även i en glittrig variant.
  • POSCA PC-5M – 1,8-2,5mm – Även denna har den klassiska runda spetsen men den har en snäppet tjockare spets.
  • POSCA PC-M7 – 1,8-2,5mm – Denna modell har en rund spets i tjock storlek, som fungerar perfekt för ifyllnad eller färgning av konst i stora format.
  • POSCA PC-8K – 8mm – Har en mejselformad spets som är designad för breda färgfält och ger dig möjlighet att kunna skapa tunna och tjocka linjer med samma penna genom att bara ändra vinkeln.
  • POSCA PC-17K – 15mm – Har en stor rak spets, även den designad för större konstverk.

Spetstypen kan vara viktig och göra stor inverkan på den konst du ska skapa. För att få till alla olika kreationer du önskar är det bra med en stor variation av pennor med olika spetsar. Med vårt stora utbud på olika spetsar kommer du garanterat att hitta något som passar ditt ändamål.

Typer och effekter

För att du ska kunna få ut det mesta av dina POSCA pennor finns dom i en rad olika typer och färger, så att du alltid ska hitta något som passar dina ändamål. Här finner du en lista på de olika typer/färger som finns i POSCA pennorna:
  • Fluorescerande – Ger intensiva och livliga färger som lämnar utrymme för att skapa iögonfallande konstverk med en extra liten touch.
  • Graffiti – En perfekt variant för graffitikonstnärer då färgerna är kraftfulla och starka för ett mer effektfullt konstverk.
  • Metallisk – Om du vill ge dina konstverk en skimrig effekt med en touch av lyx. Metallisk effekt upplevs ofta som lite glänsande och glittrande.
  • Glitter – Med de glittriga färgerna får du alltid ett litet upplyft på din konst, den glittrande effekten fångar uppmärksamheten och ger en festlig känsla.
  • Street marker – Fungerar för utomhusbruk och street art. Pennorna är utformade för att fungera för utomhusbruk och de starka färgerna ger din konst ett levande och detaljerat utseende.
Med vårt utbud av olika typer och färger har du en del att välja på. Beroende på vad för konst du ska skapa kan du ovan se vilken av de olika typerna som passar dig bäst.
 

Material du kan använda dina POSCA pennor på

En av de många finesser som POSCA har är att du kan använda dem på väldigt många olika material, vilket gör dem användbara i många situationer. Detta betyder alltså att du som kreatör kan ha god nytta av pennorna i ditt skapande trots att du inte bara skapar på papper.

Då samma material på olika platser eller ställen kan variera beroende på omgivningen kan det alltid vara bra att testa på en liten yta innan man bestämmer sig för att börja skapa. Detta för att se att det blir det resultatet du önskar.

Nedan finner du en lista på de material som du kan använda dina POSCA pennor på:
  • Papper – Dom fungerar på majoriteten av papper och även kartong, så som markeringspapper, skissböcker, kalkerpapper. Rekommenderas att testa pennorna på en liten del för att se att det uppfyller resultatet du eftersöker.
  • Metall – POSCA fungerar utan problem på metaller såsom mässing, koppar, aluminium och rostfritt stål.
  • Keramik/porslin – Ge dina glas och muggar en liten egen touch med pennorna. Använd dig av exempelvis porslin, stengods eller terrakotta för bäst resultat.
  • Trä – Att tänka på med trä är att träets porositet kan påverka hur ditt resultat blir, då det kan göra skillnad i absorptionen av färgen. Trä som POSCA pennor fungerar bra i kombination med är bland annat fanér, tall, björk, ek, mahogny och bok.
  • Glas – Pynta dina glas och speglar med text eller någon fin skapelse.
  • Läder – Om du går i tankarna att använda dina pennor på läder rekommenderas det att använda garvat eller syntetiskt läder, mockaläder eller fullnarvsläder.
  • Sten – Vill du rita på sten kan det rekommenderas att köra på skiffer, granit, marmor eller småsten.
  • Textil – Pennorna fungerar bra ihop med tyg och fungerar även att tvätta på låg grad. För att göra ditt verk mer beständigt rekommenderas att stryka tyget på baksidan.
Här är några av de material du kan använda dina POSCA pennor på. Utöver dessa kan det finnas fler material där dom ger bra resultat, man kan alltid testa sig fram. Det viktigaste är att alltid testa på en liten del av materialet för att du ska kunna se hur pennan fäster och vilket resultat som blir.

Det rekommenderas alltid att använda en primer för att nå ditt bästa resultat och att din konst ska hålla långsiktigt.
 

POSCA pennor på sten

Pennorna fungerar att skriva med på stenar och stenmaterial. Detta kan man göra till en rolig aktivitet med vänner eller familj. Skapa fina dekorationer till trädgården eller hemmet genom att göra dina konstverk på stenar, det ger utrymme för att utforska sin kreativitet.
Då POSCA pennorna finns i många olika storlekar gör det processen enklare för dig att få med detaljer men även fylla i stora områden.

Att tänka på när du ska rita på stenar:
  • Stenen du ska måla på bör vara rengjord och torr för att nå bäst resultat.
  • För att se att pennan ger rätt resultat kan du testa på en liten yta.
  • Förbered pennor med spetsar i alla olika storlekar för att du ska kunna variera vid ojämna ytor eller detaljer.
  • Det kan rekommenderas att applicera en klar spray eller lack för att få bäst resultat vid utomhusbruk.
Hoppas detta kan öppna upp din kreativa sida och vill testa att leka med färger på sten. Samla familjen eller vännerna och leta fram några fina stenar och skapa sedan en egen konst med egen touch.

POSCA pennor på tyg

En av de material som du kan använda dina POSCA pennor på är tyg, vilket ger utrymme för att få fram sin kreativa sida och låta fantasin flöda. Skapa exempelvis dina personliga t-shirtar och tygpåsar, där du ger dom en unik touch.

Att tänka på när du ska rita på tyg:
  • Att föredra är att du använder naturligt material, exempelvis bomull, nylon, polyester, linne och siden.
  • För att se att du når det resultat du tänkt dig kan du rita på en liten del av tyget och se hur det blir.
  • Tvätta ditt konstverk i låg temperatur, detta för att behålla färgernas djup.
  • Ett tips är också att stryka ditt konstverk på baksidan när du är klar, detta gör att färgerna håller bättre under tvätt.
Använd dina POSCA pennor för att ge dina plagg, tygväskor eller dylikt en hemmagjord look. Släpp loss din fantasi och skapa något av dina vardagsprodukter till ett konstverk med färg, som du kan använda dagligen.
 

Vanliga frågor om POSCA pennor

Är POSCA pennor vattenfasta?

Ja, POSCA pennor är vattenfasta. Pennorna har egenskaper för att vara motståndskraftiga mot både vatten och blekning. Trots att dom är vattenfasta finns det alltid en chans för att dom visar tecken på slitage i sinom tid om dom utsätts för olika väderförhållanden. För att få bäst resultat vid utomhusbruk så rekommenderas det alltid att man ska fixera med ett genomskinligt lack/spray.

På vilka ytor kan man använda POSCA pennorna?

En av de många positiva saker med POSCA pennorna är att de fungerar på så många olika ytor, vilket gör dem användbara för många. Några av de material du kan använda dina POSCA pennor på är: Plast, textil, stenar, metall, glas, papper, trä, kartong, läder och porslin.

Är POSCA pennor giftfria?

Ja, det stämmer att de är giftfria. Det är en vattenbaserad färg som inte innehåller kemikalier eller farliga lösningsmedel. Detta gör det säkert för vem som helst att använda pennorna. Trots att POSCA pennorna är giftfria rekommenderas det alltid att man kikar igenom produktinformationen. Där kan man finna andra varningar eller information om rekommendationer.

POSCA pennor används av både konstnärer, kreatörer eller bara någon som vill utforska sin kreativa sida. Vi hoppas att detta inlägg på något sätt har hjälpt dig! Tveka inte på att kontakta oss vid fler frågor eller funderingar så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.