123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Altanbelysning inspiration

 
Altanbelysning kan verkligen vara pricken över i:et för en perfekt kväll. Vad är inte mysigare än att spendera sommarkvällar och nätter ute på altanen med vänner och familj. Att då även sitta omringad av mysig belysning på din altan gör det hela lugnare och skapar en fristad.

Här kommer du att få lite tips och trix om hur du kan smycka ut din altan med härlig belysning.

Med rätt belysning kan du förlänga härliga sommarnätter på altanen. Pryd din altan med livfulla färger med ljusslingor i olika kulörer, det kan vara en riktig stämningshöjare under en festkväll.

Lamporna finns i olika modeller och färger så att du ska kunna matcha ljuset med tillfälle eller högtid.
Bläckan ger tips
TIPS!
Något man ska tänka på när man köper belysning är att skyddsnivån för LED-lampor eller strömförsörjning bestäms av dess IP-klassificering, vilket betyder att du kan se vilka produkter som rekommenderas att användas utomhus, inomhus samt olika rum. De olika belysningarna du skall använda utomhus bör ha minst IP44.

Altanbelysning året runt

Då det finns en stor variation på ljuskällor du kan använda på din altan ger det dig möjligheten att anpassa ljuset efter ändamålet. Ska du exempelvis ha en fest kan det passa sig bra med slingor eller ljus med färgade lampor och sedan ställa in dem på en blinkande effekt.

Vid en grillkväll med vänner kan det behövas en upplyst altan i form av LED ljus eller ljusslingor med ett starkt ljus så att man ser vad man gör vid grillen.

Under många högtider är det också vanligt att smycka ut sin altan med mycket lampor i olika färger, såsom Halloween och jultider.

Belysnings som passar på altanen

LED ljus för utomhusbruk

LED ljus en sommarkväll på altanen med vänner och familj är alltid en bra idé. Det kan då vara mysigt att ställa fram lite blockljus på bordet för att få till stämning samt få en ljuskälla om ni exempelvis ska spela kort eller sällskapsspel. Att då använda sig av LED ljus höjer även säkerheten, då det inte finns risker för brand eller stearinspill.

Många LED blockljus har även timer, vilket gör att du inte behöver tänka på att stänga av ljusen när kvällen är slut utan kan bara gå och lägga dig med vetskapen om att ljusen slocknar av sig själv och ingen brand riskerar att utlösas.

Blockljusen är batteridrivna och med ett enkelt byte kan du alltid se till att dina LED ljus fungerar, se till att alltid ha batterier hemma till hands.
 

Mysig belysning med ljusslinga för altan

Det finns en rad olika typer av ljusslingor du kan använda dig av för att smycka ut din altan med mysig belysning. Ljusslingor kan sättas upp och fästas på olika sätt. Nedan finner du en del av de olika typer av ljusslingor för altan.
  • Batteridrivna ljusslingor – Batteridrivna ljusslingor gör det enkelt för dig att flytta runt dem vid behov eller önskemål. De finns ofta med timer så att du kan spara på batteriet för fler kvällar.
 
  • Istappslingor – Slingorna utformade som istappar är perfekt att exempelvis hänga ovanför ett fönster, längst en vägg eller vid kanten av taket, om din altan har det.
 
  • Klusterslingor – Klusterljusslingor består av en serie små lampor som sitter tätt på slingan och bildar ett intensivt ljus. Slingorna är enkla att ringla runt exempelvis balkar eller trädgrenar i din trädgård, alternativt pryda en buske med. Välj bland vit belysning eller multicolor. Vid festligare tillfällen kan multicolor liva upp partyt.
 
  • Länkbara ljusslingor – Här kan du enkelt köpa till delar till din ljusslinga om det är så att du önskar flytta på den och behöver en längre, samma åt andra håller om du vill ha en kortare slinga kan du koppla av delar.
 
  • Ljusgardiner - Ljusgardiner gör det där lilla extra för din altan. Sätt upp dom runt eller längst en kant på din altan för att skapa en härlig vy av lampor som ger illusionen av att det regnar ljus.
 
  • Ljusslang – Om du vill lysa upp exempelvis trappsteg eller skapa en dold ljuskälla på din altan passar ljusslangar perfekt. Dessa kan du enkelt fästa vid eller under en kant runt om din altan. Att fästa dom vid trappsteg höjer säkerheten när det börjar bli mörkt, då stegen blir tydligare.
 
  • Ljusslingor – Ljusslingor fungerar verkligen i dom flesta tillfällena, det är en enkel lösning för att få till den stämningen du önskar och alltid ha utsmyckad altan med härligt ljus.
 
  • Party ljusslingor – Perfekt när det vankas fest. Pynta din altan med ljusslingor i olika färger eller med blinkade ljus. Styr din ljusslinga med en app och anpassa ljuset efter feststämningen.
Då det finns en stor variation av altanbelysning kommer du alltid att hitta något som passar din altan och dina önskemål. Detta gör även att du enkelt kan byta ut din altanbelysning för olika tillfällen eller när du vill ha något nytt.

LED strålkastare

Att ha LED strålkastare på din altan ger dig möjlighet att få kraftfull belysning med låg energiförbrukning. Då många strålkastare går att dimras och även ställa in rörelsedetektor på är de effektiva för utomhusbruk på din altan eller trädgård.

LED strålkastare är utrustade med rätt IP-klassificering för att klara olika väderförhållanden och är beständiga för vattenintrång eller damm och smuts.

Du kan ställa in dina LED strålkastare på olika färgtemperaturer för att anpassa den ljusstyrka du vill ha till olika tillfällen, vilket gör dem mångsidiga.

Använd LED strålkastare för att exempelvis lysa upp en väg som leder fram till din altan eller sätt dem längs en vägg alternativt vid taket. Om du har en fin trädgård som du vill ska synas i mörkret kan du belysa den med strålkastare så att den kan beundras av alla.
 

Altan lampor och sladdställ

Att använda sig av altanlampor för att lysa upp din altan eller uteplatsen är populärt då det ger ett inbjudande ljus och en stämningsfull omgivning.

Det som är praktiskt med LED lampor på altan är att de kan komma med olika socklar och färger. Du kan anpassa din belysning till något som passar övrig inredning du använder dig av.

Om du har ett tak över altanen kan du koppla in ett utomhus sladdställ och hänga i taket som passar med din utomhus LED lampa. Det går givetvis att hänga den längs en vägg eller från en gren i ett träd eller buske.

Altanbelysning med solcell

Altanbelysning med solcell är effektiva på många sätt då de laddas upp under dagen av solljus och när det sedan blir mörkt så har de energi att lysa. Du sparar energi och får ljus när du behöver den. Se bara till att de inte hamnar i skuggan under dagen.

När solen har gjort sitt och mörkret faller på kommer solcellsladdad altanbelysning bra till hands för de skapar en mysig stämning när det behövs som mest.

Det finns en rad olika sätt du kan använda dina solcellslampor, enkel bordsbelysning, lysa upp en gångväg eller stig, runt altanen eller altanens räcke mm. Välj ut en design som passar bra för din stil eller resterande utsmyckning på altanen och pynta din omgivning.

Vanliga frågor om altanbelysning

Vart hittar jag billig och hållbar altanbelysning?

Hos oss finns du hållbar altanbelysning till ett billigt pris. Vi har ett stort utbud av altanbelysning där du garanterat kommer att hitta något som passar dig. Vi erbjuder både bra priser och snabb leverans!

Hur lång ljusslinga behöver man till en altan?

Här kan du välja ganska valfritt beroende på vad som faller dig i smaken. Det som man kan ha i tanken är att om du ska vira din ljusslinga runt ett altanräcke rekommenderas att du mäter ditt räcke och tar det gånger 2. Då bör du ha tillräckligt med slinga för att vira den runt. Om du däremot vill sätta upp en ljusslinga vid hängrännan så behöver du inte fullt lika mycket då dom ofta sitter längst kanten eller hänger ned lite.

Vi hoppas att du har fått bra information och lite tips i detta inlägg, om du har några övriga frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta vår kundtjänst via telefon, chatt eller mejl.