123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Hur du hittar en liten skrivare för hemmabruk

Liten skrivare för hemmabruk


Nuförtiden jobbar många hemifrån och behöver en liten skrivare för hemmabruk. Oavsett om det är arbetsrelaterat eller för privat bruk, är en skrivare väldigt användbar i hemmet. Användbart för att skriva ut rapporter, skolarbeten, kontrakt eller fotografier. Eftersom att platsen där man ska placera skrivaren oftast är mindre än t.ex. på ett kontor så är storleken en viktig faktor. Skrivaren ska inte ta så mycket plats och därför är en liten skrivare att föredra. Vi går igenom vad du ska tänka på innan du köper en skrivare så att du får rätt skrivare för hemmabruk.

Vilken typ av skrivare ska du välja till hemmet?

Det första steget är att bestämma vilken typ av skrivare du behöver. Det finns två alternativ för att välja den perfekta skrivaren till hemmet: bläckstråleskrivare eller en laserskrivarer. Förutom att utskriftstekniken är olika så är de även bra på olika saker.

Laserskrivare för hemmabruk

Det finns två olika typer av laserskrivare, den som endast skriver ut i svart och den som kan skriva ut i färg. En laserskrivare är perfekt om du skriver ut stora kvantiteter. Räcker det endast med svarta textdokument är en monolaserskrivare att föredra men behöver du även kunna skriva ut färgbilder är färglaserskrivare den rätta för dig.

En laserskrivare har oftast högre utskriftshastighet (speciellt monolaserskrivare) men även plats för mer papper i utskriftsfacket. Laserskrivare använder sig av tonerkassetter för att skriva ut och är generellt dyrare än bläckpatroner, men de räcker till fler utskrifter. Använder man skrivaren ofta och till stora utskriftskvantiteter så lönar det sig med en laserskrivare, då det blir billigare i längden.
 

Bläckstråleskrivare för hemmabruk

Med bläckstråleskrivare kan du skriva ut skarpa och tydliga textdokument, färgbilder men även foton. Behöver du använda skrivaren för att skriva ut detaljerade färgbilder av olika slag så är en bläckskrivare att föredra. Den använder sig av bläckpatroner eller bläckrefill (om skrivaren har en bläcktank). Det finns skrivare som använder två bläckpatroner och andra som använder fler. Kostnaderna för en bläckpatron är relativt låg och använder skrivaren flera bläckpatroner så blir det självklart en högre kostnad.

Vi har även våra egna bläckpatroner och toners som ett billigare alternativ till de dyrare original skrivartillbehören. De är högkvalitativa produkter och tillverkade enligt den högsta standarden.

Skillnaderna mellan Bläckstråleskrivare och Laserskrivare

Bläckstråleskrivare Laserskrivare
Använder bläckpatroner.
Använder tonerkassetter.
Skriver ut högkvalitativa bilder
Skriver ut skarpa textdokument
Medel till höga utskriftshastigheter
Mycket snabba utskriftshastigheter
Bläckstråleskrivare är oftast billigare att köpa en laserskrivare.
Utskriftskostnaderna för en laserskrivare är oftast lägre än en bläckstråleskrivare.
Bläckan ger tips
TIPS!
Vill du veta mer om skrivarna? Läs vår artikel om skillnaderna mellan bläckstråleskrivare och laserskrivare.

De rätta funktioner för din hemmaskrivare

Det finns skrivare som har fler funktioner än att enbart kunna skriva ut, detta gäller både laserskrivare och bläckstråleskrivare.

Dessa skrivare kallas för multifunktionsskrivare eller allt-i-ett skrivare och har kopiator, skanner och i vissa fall även fax. Alla multifunktionsskrivare har skanning och kopiering som standard (3-i-1). Vissa skrivare har även funktionen att kunna faxa (4-i-1). Även om utskriftsfunktionen är viktigast så är kopiator och skanner bra att ha, om man behöver skanna av en bild eller t.ex. kopiera ett kontrakt.

4 fördelar med att köpa en allt-i-ett skrivare

Dessa är de 4 fördelarna med att köpa en allt-i-ett skrivare:
  • Det är relativt billigt med en Allt-i-ett hemmaskrivare, med tanke på alla funktioner.
  • Förutom utskriftsfunktionen får du även en kopiator, skanner och i vissa fall en fax.
  • Den är platsbesparande, eftersom att du har allt i en enhet. 
  • Du kontrollerar allt från en display eller app.
Vi har massvis med multifunktionsskrivare till bra priser och det behöver inte alls bli dyrt bara för att skrivaren har fler funktioner.

Alla anslutningsmöjligheter till skrivaren

En skrivare kan ha många olika anslutningsmöjligheter och det kan skilja sig från en skrivare till en annan. Det kan vara bra att fundera på vilken eller vilka anslutningar du hade tänkt att använda innan du köper en skrivare.

En trådbunden skrivare är perfekt om man är själv om att hantera skrivare eller om man skriver ut utskrifter som är känsliga. Om skrivaren är uppkopplad mot WiFi så innebär det en större risk för att skrivaren kan bli kapad. Därför är det bättre att man använder trådbunden anslutning när man skriver ut känsliga uppgifter.

En trådlös anslutning är ett bra alternativ om man är flera som använder samma skrivare. Då kan man koppla upp skrivaren mot routern och alla som är uppkopplade till samma WIFi kan använda skrivaren.

Vi går igenom olika typer av anslutningar så att det blir enklare att veta vilka anslutningar som kan finnas på en skrivare.
  • WiFi
    Om skrivaren har benämningen WiFi, betyder det att den kan kopplas upp mot en router och användas för trådlösa utskrifter. Om man är uppkopplad till samma WiFi kan man skriva ut trådlöst från datorn, surfplatta eller mobil. Om man vill skriva ut mobilt behöver man en app för att kunna skriva ut. Hela hushållet kan använda samma skrivare.
  • USB-kabel
    Med USB-B kabel kan man koppla skrivaren till en dator och väldigt enkelt skriva ut. Det är det enklaste och snabbaste sättet att komma igång. Dessutom är det den mest säkra metoden att skriva ut dokument[AS3] . Hanterar man känsliga uppgifter är det säkrast att använda en USB-kabel för att skriva ut. Man kan även välja en skrivare som har lösenordsfunktion. Är man bara en som använder skrivaren så funkar det utmärkt med en trådbunden skrivare.
  • Ethernet kabel
    Den är praktisk för kontor och när flera personer vill dela på en skrivare. Man kopplar upp skrivaren till nätverket via en Ethernet kabel och alla som använder samma nätverk kan använda sig av skrivaren.
  • WiFi Direct
    Om skrivaren stöder WiFi direct kan man skriva ut trådlöst även fast skrivaren inte är uppkopplad till nätverket. Det fungerar väldigt likt som när man använder Bluetooth.
Det är bra att fundera på anslutningsmöjligheterna innan man köper skrivaren så att man får en skrivare som kan koppla upp sig mot de preferenser man är ute efter.

Storleken på en skrivare för hemmabruk

Storleken på en skrivare kan vara en viktig aspekt när man ska köpa en skrivare för hemmabruk. Man behöver en skrivare men vill inte att den ska ta så mycket plats. Har man ont om plats i hemmet så är en liten skrivare det bästa alternativet. Vill man t.ex. få plats med en skrivare i bokhyllan eller på en byrå eller skrivbord kan det vara bra att mäta hur stort utrymme skrivaren får ta. Tänk också på att många skrivare har display eller knappar på ovansidan och strömkabel på baksidan. Det kan vara bra att lägga till en 5-10cm på höjden och samma för bredden om skrivaren ska vara placerad på ett trångt utrymme.

Ytterligare funktioner för att spara tid och pengar

En skrivare kan ha olika typer av funktioner som kan vara tidsbesparande men även spara in pengar och öka produktiviteten. Dessa extra funktioner på skrivaren kan bespara tid och pengar:
  • Duplex
    Med automatisk duplex skriver skrivaren ut på båda sidor av papperet. Man sparar papper och därmed också pengar. Vissa skrivare har även duplex för skanning och kopiering också.
  • ADF
    ADF står för Automatic Document Feeder och är en automatisk dokumentmatare för skannern. Det betyder att du slipper manuellt stå och mata papper som ska skannas. Antalet dokument som automatiskt matas för skanning brukar variera men de allra vanligaste brukar vara för 50 ark. En enorm tidsbesparare om du ofta använder skannern.
  • Pappersfack
    Storleken på pappersfacket eller antalet ark som ryms i den påverkar hur ofta du behöver fylla på med papper. Ju fler ark som ryms, desto större är skrivaren också. Standardkapacitet för en hemmaskrivare är på 150 ark.
Fundera vilka funktioner som är viktiga för dig och läs specifikationerna på skrivaren innan du bestämmer dig.

Bästa skrivaren för dig

När du nu vet vilka olika typer av skrivare och vilka funktioner som finns så är det lättare att välja en skrivare som uppfyller dina behov.Det är bara att hitta den som passar din budget. Det finns billiga skrivare som har många bra funktioner. Det finns även dyra skrivare som har extremt bra utskriftsupplösning men inte många extra funktioner. Priset är en kombination av dessa parametrar:
  • Antal bläckpatroner/toners som skrivaren använder.
  • Utskriftsvolym per månad
  • Antal extra funktioner som kopiator, skanner och fax.
  • Antal tidsbesparande funktioner som ADF, duplex och pappersfack.
  • Hur hög utskriftsupplösning skrivaren har.
Här nedan ser du några av våra bästsäljande hemmaskrivare.

Bästsäljande bläckstråleskrivare

Bästsäljande laserskrivare

Vanliga frågor om skrivare för hemmabruk

Vilken skrivare är bäst för hemmabruk?

Den bästa skrivaren för hemmabruk beror på vad du ska använda den till. Ska du skriva ut fotografier och detaljerade färgutskrifter så är en bläckstråleskrivare det bästa alternativet. Ska du skriva ut större kvantiteter av textdokument så är en laserskrivare det bästa alternativet. Behöver du skrivaren kunna skanna och kopiera så är en Allt-i-ett skrivare bästa alternativet.

Vad ska man tänka på när man köper en skrivare?

Dessa saker är viktiga att tänka på när du ska köpa en skrivare:
  1. Budget - Hur mycket är du beredd att betala.
  2. Typ av skrivare - Laserskrivare eller Bläckstråleskrivare.
  3. Vilka funktioner behöver du - Skanna, kopiera och faxa.
  4. Anslutning - Trådlöst eller trådbunden
  5. Tidsbesparande funktioner - Duplex, ADF, pappersfack

Har du fler frågor eller behöver du rådgivning kring vilken skrivare du ska välja? Kontakta oss, vi hjälper dig mer än gärna.