123ink - Skrivarbläck och tonerkassetter - Homepage logo Prisjakt!Pricerunner!Google!
123ink.se
Lagervägen 5D
136 50 Jordbro
T: 08-550 04 123
@: info@123ink.se
Outlet!

Varukorg

Antal Produkt
Inga produkter
Totalt: 0 kr
(Inkl. 0% Moms)

Nyhetsbrev

 

Populära produkter

Populara produkter
De Longhi!
Jura!
Lenor!
Zoflora!

Vad är toner?

vad är en toner
Laserskrivare använder toner för att pränta text och bild på papper. Till skillnad från bläckstråleskrivare som använder bläck, använder en laserskrivare tonerpulver. Vi förklarar hur en toner fungerar och själva utskriftsprocessen. Vad du ska tänka på när du ska köpa en tonerkassett, hur du byter tonerkassett och hur du gör rent i laserskrivaren.

En toner eller tonerkassett är den del som man stoppar in i laserskrivaren. Tonerkassetten innehåller tonerpulver som är själva färgen som efter en process hamnar på papperet. Kassetten är utbytbar och när tonerpulvret är slut, behöver man byta tonerkassetten. Vissa laserskrivare använder en toner medan andra laserskrivare använder sig av fyra. De allra vanligaste färgerna på tonerna är svart, magenta, cyan och gul. En laserskrivare som enbart använder en svart toner kan enbart skriva ut svart text, dessa skrivare kallas för monolaserskrivare. En färglaserskrivare använder sig av fyra tonerkassetter och kan kombinera färgerna för att kunna skriva ut fler färger än de som finns i skrivaren.
 

Hur använder man en toner?

Laserskrivare använder sig av laser för att projicera text eller bild på trumman. Trumman blir negativt laddad där lasern lyser och positiv där den inte lyser. Tonerpulvret kommer ut från tonerkassetten och fäster sig på de negativt laddade delarna på trumman. Därefter rullar papperet runt trumman så att tonerpulvret hamnar på papperet, för att slutligen smältas på papperet med värme. Nu är utskriften klar och det färdiga dokumentet kommer ut ur laserskrivaren.
 

Vad ska jag tänka på när jag köper en tonerkassett?

Det viktigaste att tänka på när du köper en tonerkassett är att det är rätt toner.
  • Den måste passa till din skrivarmodell. 
  • Det måste vara samma färg som du ska ersätta. Annars är risken stor att den inte passar till din skrivare eller i värsta fall att skrivaren eller tonern går sönder. 
  • För att hitta den du behöver kan du enkelt söka på skrivarmodell eller tonerserie för att fram den toner som passar.
Vi har ett stort och brett utbud av lasertoners till skrivare. Du hittar den du söker efter genom att välja skrivartillverkare och därefter skrivarmodell eller tonernummer. Förutom alla originaltoners har vi även våra egna varumärkestoners. De är ofta billigare och har högre kapacitet, samt att vi erbjuder 100% garanti på våra egna produkter från varumärket 123ink.

När ska jag köpa en ny toner till laserskrivaren?

Den bästa tidpunkten att köpa nya toners är när laserskrivaren indikerar att tonerpulvret håller på att ta slut. Skulle din laserskrivare inte indikera det, kan du hålla koll om utskrifterna börjar se bleka ut. I manualen kan du läsa hur du gör när du ska byta toner och skulle du ha tappat eller slängt manualen så kan du enkelt hitta en digitalt. Du kan tänka på att placera nya tonern på samma sätt som den tomma var och åt samma håll. Men innan du byter så behöver du ta bort all skyddsplast och säkringen på den nya tonern.

Hur man undehåller skrivaren för bästa möjliga användning av toner

När du byter toner kan du passa på att göra rent inuti skrivaren så att den kan fortsätta fungera optimalt. Vid användning av laserskrivaren så brukar det hamna lite tonerpulver i skrivaren som man kan enkelt ta bort med hjälp av en rengöringsduk som är speciellt anpassad för just det. När du rengör skrivaren, försök att inte röra vid trumman. Det kan resultera i bleka och oklara utskrifter. Skulle du råka nudda vid den kan du ta en ren bomullstrasa med 99 % isopropylalkohol och försiktigt göra rent trumman. Gör även rent skrivarvalsarna (gummirullarna) i skrivaren då och då för att förhindra pappersstopp. 
 
Bläckan ger tips
TIPS!
Vill du veta mer om skrivare? Läs om skillnaden mellan en bläckstråleskrivare och en laserskrivare.

Vanliga frågor om tonerkassetter

Fungerar 123ink toners till min skrivare?

123ink toners funkar lika bra som originalen, så länge det är rätt toner till din skrivare. De flesta tonerkassetter från 123ink är billigare och har högre kapacitet. Det lönar sig verkligen att välja lasertoner från vårt eget varumärke. Dessutom får du 100% garanti.

Hur länge räcker en toner?

Det varierar beroende på toner. En toner till en mindre laserskrivare har generellt sätt mindre kapacitet, än en toner till en större laserskrivare. Vissa toners har kapacitet på 1.500 sidor medan andra har en kapacitet på 20.000 sidor. Sedan varierar det även på skrivarmodell och tillverkare. Våra egna toners från varumärket 123ink har oftast högre kapacitet och är billigare.

Kan jag byta toner själv?

Ja, det är vanligtvis ganska lätt. Placera tonerkassetten på samma sätt som den tomma tonern se till att rätt färg hamnar på rätt ställe. Glöm inte att ta bort säkring och skyddsplast innan du sätter den i skrivaren.

Har du fler frågor angående toners eller om våra egna tonerkassetter? Tveka inte att kontakta oss per mejl, telefon eller chat.